1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

11 tranzacţii de 25 mil. euro la Bursă. S-a vândut 5% din SIF Oltenia şi 2,2% din Rompetrol Rafinare

Insatisfacţia investitorilor faţă de societăţile de investiţii financiare (SIF) a izbucnit astăzi la Bursă, prin vânzarea a 4,8% din acţiunile SIF Oltenia, prin trei tranzacţii speciale de 12,6 milioane de euro. S-au adăugat altele patru, de circa 10 milioane de euro cu acţiunile Rompetrol Rafinare, Romgaz şi Rompetrol Well Service. Ceva mai târziu, s-au mai făcut trei deal-uri cu acţiunile Petrom de aproape două milioane de euro.

13 mai, 2014 | | ECONOMICA.net

Prin trei tranzacţii speciale de tip "deal" s-au vândut astăzi 28 de milioane de acţiuni SIF Oltenia (SIF5), pentru 56 de milioane de lei (12,6 mil. euro). Tranzacţiile "deal" sunt practic negociate în prealabil.

SIF-urile nu au mai dat dividende în acest an şi efectele concentrării de acţiuni sunt privite cu suspiciune, motiv pentru care nu mai sunt deloc la fel de atractive pentru investitori, aşa cum erau în anii anteriori.

S-au mai făcut alte cinci tranzacţii, de circa 12 milioane de euro, cu acţiunile Băncii Transilvania,  Rompetrol Rafinare (RRC), Romgaz (SNG) şi Rompetrol Well Service (PTR), o furnizoare de servicii  petroliere din Grupul Rompetrol.

Şi pachetul de acţiuni Rompetrol Rafinare este destul de mare, de 2,25% din totalul acţiunilor, iar din PTR s-au vândut 1,27%.

Deal-urile de peste 25 de milioane de euro au antrenat şi investitorii mici, iar totalul tranzacţiilorde marţi a valorat aproape 151 milioane de lei (peste 34 milioane de euro)

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO