Opt trenuri anulate din cauza temperaturilor scăzute. În sudul ţării se înregistrează întârzieri

Opt trenuri de călători au fost anulate şi mai garnituri care circulă în jumătatea de sud a ţării au întârzieri din cauza unor probleme tehnice apărute la materialul rulant şi la infrastructura feroviară ca urmare a temperaturilor foarte scăzute, a anunţat, vineri, compania CFR SA.
Economica.net - vin, 14 dec. 2012, 11:43
Opt trenuri anulate din cauza temperaturilor scăzute. În sudul ţării se înregistrează întârzieri

Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de iarnă, din cauza temperaturilor foarte scăzute înregistrate la nivel naţional.

Astfel, unele trenuri care circulă în jumătatea de sud a ţării ajung la destinaţie cu întârziere, iar opt trenuri de călători care circulau pe rutele Bucureşti Obor – Feteşti, Târgovişte – Pietroşiţa, Târgovişte – Fieni, Târgovişte – Bucureşti Nord, Bucureşti Nord – Fieni, Ploieşti Sud – Urziceni şi retur au fost anulate din cauza unor probleme tehnice apărute la materialul rulant şi la infrastructura feroviară.

De asemenea, trenurile de călători de pe relaţia Periş – Crivina au staţionat între orele 6.45 şi 7.45, din cauza defectării locomotivei trenului IC 551, care circulă pe ruta Bucureşti – Suceava.

„Traficul feroviar a fost reluat în condiţii de siguranţă începând cu ora 08.00, după ce trenul IC 551 a fost retras în staţia Crivina cu ajutorul locomotivei trenului IR 3001. Trenul IC 551 şi-a reluat traficul cu o întârziere de 157 minute, iar trenul IR 3001 cu o întârziere de 115 minute. Celelalte garnituri care au staţionat vor ajunge la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 9 şi 60 de minute”, a precizat surca citată.

Din cauza temperaturilor scăzute înregistrate la nivelul solului au fost semnalate defecţiuni la linia de cale ferată pe anumite intervale de staţii de pe raza regionalelor Braşov şi Galaţi. Circulaţia trenurilor se va desfăşura pe un singur fir între staţiile Daneş – Sighişoara, Feldioara – Apaţa, Mediaş – Aţel, Blaj – Crăciunel, Buzău Sud – Cilibia şi Rosetti – Cilibia.

Echipele de intervenţie lucrează pentru remedierea defecţiunilor tehnice, astfel încât circulaţia trenurilor să fie reluată în condiţii normale de trafic pe ambele fire de circulaţie, a precizat compania CFR.

Informaţii despre posibilele întârzierile ale unor trenuri pot fi obţinute de la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, precum şi la numărul de telefon 021/9521.

Vremea va fi geroasă până sâmbătă, mai ales noaptea şi dimineaţa, în cea mai mare parte a ţării. Meteorologii au anunţat că noaptea şi dimineaţa vor fi temperaturi de la minus 15 grade în nord-est, centru şi sud la minus 26 de grade în estul Transilvaniei. În timpul zilei vor fi temperaturi maxime cuprinse între minus 10 şi zero grade.

Potrivit directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, temperaturile vor reveni de sâmbătă la normalele perioadei, iar de duminică este posibil să plouă.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...