1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Oracle: Peste 50% dintre companii vor folosi blockchain în următorii trei ani

Companiile din întreaga lume se uită la blockchain pentru a găsi diverse modalităţi de optimizare a proceselor lor de afaceri. Deşi adoptarea în masă a blockchain încă este departe, multe întreprinderi mari au adoptat deja sisteme bazate pe blockchain. Mai mult, potrivit experţilor Oracle, cel puţin 50% din toate companiile din întreaga lume vor utiliza tehnologia inovatoare până în 2021.

14 apr, 2019 | ECONOMICA.net

"Previziunea mea este că între 50% și 60% dintre companii vor folosi blockchain în următorii câțiva ani", a declarat Frank Xiong, vicepreședintele grupului Oracle pentru dezvoltarea produselor de tip blockchain la summitul Forbes CIO din California.

Producătorul de software pentru companii are mai mult de 100 de clienți care utilizează platforma sa de blockchain pentru a urmări trasabilitatea produselor. Cu toate acestea, Xiong crede că afacerile au trecut de etapa în care blockchain-ul a fost considerat ca un leac pentru orice. Atât investitorii, cât și companiile sunt mai critici cu privire la cazurile de utilizare a tehnologiei pentru modelele lor de afaceri.

"Am trecut etapa în care blocul poate vindeca totul, astfel încât oamenii devin din ce în ce mai realiști cu privire la ceea ce este bun pentru modelul lor de afaceri", a spus el.

Ted Kim, vicepreședinte pentru blockchain la Samsung SDS, o divizie a producătorului de electronice care furnizează servicii IT, a spus pentru Forbes că este de acord că tehnologia se află pe un trend ascendend, dar că nu este pentru toată lumea.

"La sfârșitul zilei, blockchain-ul face colaborarea între părţi mai eficientă, indiferent dacă este nevoie de un consorțiu care să urmărească datele despre eventualele produse contrafăcute care intră în lanțurile de aprovizionare sau cât de multe inventare aveți nevoie pentru a crea o prognoză mai bună", a declarat acesta.

Blockchain face colaborarea multipartidă mai eficientă, însă companiile ar trebui să efectueze o evaluare a punctelor slabe înainte de a decide dacă au nevoie de tehnologie și dacă va adăuga valoare afacerii lor.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO