Oracle România a ajuns la 4.200 de angajaţi şi este a doua subsidiară, ca mărime, în regiunea EMEA

Oracle România, subsidiara gigantului american cu cel mai extins portofoliu de produse şi servicii din domeniul IT, a ajuns la 4.200 de angajaţi, de la circa 3.100 în urmă cu un an, şi este a doua subsidiară Oracle, ca mărime, din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), după cea din Marea Britanie, a declarat joi Sorin Mîndruţescu, country leader Oracle România.
Economica.net - joi, 05 mai 2016, 10:17
Oracle România a ajuns la 4.200 de angajaţi şi este a doua subsidiară, ca mărime, în regiunea EMEA

La nivel global, Oracle România este a 5-a subsidiară a companiei americane, ca număr de angajaţi, după cele din SUA, India, China şi Marea Britanie, şi are în permanenţă noi poziţii deschise în companie, pentru recrutarea de specialişti.

Potrivit lui Sorin Mîndruţescu, creşterea numărului de angajaţi pe piaţa locală a fost susţinută de existenţa unei forţe de muncă de calitate şi de demararea unor noi tipuri de activităţi şi linii de business, în domeniul cloud, care nu au existat anterior în companie, pentru că s-a schimbat modelul de business către cloud.

În Oracle România lucrează angajaţi de 37 de naţionalităţi diferite şi sunt vorbite 26 de limbi, aproape de nivelul de competenţă nativ. Compania americană Oracle este prezentă de 20 de ani în România, iar din 2004 a început dezvoltarea centrelor de servicii partajate şi de tehnologie. În ultimii şase ani, conform studiilor de specialitate, Oracle România a fost constant în Top3 al celor mai doriţi angajatori locali, iar în ultimii trei ani a fost numărul 1 la acest capitol, devansând companii de prestigiu precum Microsoft, Google sau IBM.

În ultimii 15 ani, România s-a remarcat ca o locaţie favorită pentru domeniul externalizării serviciilor. Multe companii din diverse industrii şi-au localizat în România nu numai serviciile IT, dar şi cele din zona financiară, contabilitate, resurse umane. Printre avantajele pieţei locale figurează numărul mare de specialişti IT&C – 120.000 de persoane, numărul de ingineri per capita mai mare, comparativ cu alte ţări, competenţele de limbi străine.

În contextul schimbării modului de ‘a face IT’, gigantul american Oracle îşi propune să fie liderul tranziţiei spre cloud computing. Oracle ia în calcul cinci scenarii pentru orizontul de timp 2025 -80% dintre aplicaţiile de producţie vor fi în cloud, într-o piaţă de circa 550 miliarde dolari, un număr restrâns de provideri va deţine 80% din piaţa de aplicaţii, componenta de dezvoltare şi testare a aplicaţiilor va fi 100% în cloud, toate bazele de date ale companiilor vor fi stocate în cloud şi zeci de miliarde de device-uri ‘Internet of Things’ vor genera cantităţi enorme de date utilizând aplicaţii în cloud, mediile IT cele mai sigure vor fi bazele de date din cloud ale companiilor.

Oracle are birouri în 145 de ţări şi 130.000 de angajaţi. În anul fiscal 2015, care s-a încheiat la 31 mai 2015, Oracle a înregistrat venituri de 38,2 miliarde dolari, conform standardelor financiare GAAP. Oracle România a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de peste 700 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Energia electrică este gratuită azi la prânz în România
Energia electrică este gratuită azi la prânz în România
Prețul spot al energiei electrice este aproape zero azi la prânz pe piața din România, pe fondul unei oferte mai mare decât cererea în acele ore....
Guvernul va primi un miliard de euro dividende de la Hidroelectrica, din profitul istoric al anului trecut
Guvernul va primi un miliard de euro dividende de la Hidroelectrica, din profitul istoric al anului trecut
Hidoelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, va reoartiza pentru dividende 6,3 miliiarde de ...
Deficitul Fondului din care e finanţată Sănătatea a scăzut la 1,7 miliarde de lei în ianuarie, prima lună în care vedem integral efectele noilor taxe din sănătate
Deficitul Fondului din care e finanţată Sănătatea a scăzut la 1,7 miliarde de lei în ianuarie, prima lună în care ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, din care e finanţat în mare parte sistemul asigurărilor sociale ...
Prima prognoză pentru anul agricol 2024. România este pe roșu la toate culturile pentru care există date
Prima prognoză pentru anul agricol 2024. România este pe roșu la toate culturile pentru care există date
Suprafața însămânțată cu cereale de iarnă și rapiță a fost afectată în mod negativ de seceta din toamna trecută, ...