Oradea a cumpărat șase autobuze Mercedes Conecto, în parteneriat cu ungurii din Debrecen, din fonduri UE FOTO VIDEO

Compania Oradea Transport Local (OTL) a recepționat șase autobuze Mercedes Conecto, achiziționate în cadrul unui program de cooperare transfrontalieră cu autoritățile locale din Debrecen, a anunțat luni viceprimarul Oradei, Mircea Mălan.
Economica.net - lun, 15 iun. 2020, 11:48
Oradea a cumpărat șase autobuze Mercedes Conecto, în parteneriat cu ungurii din Debrecen, din fonduri UE FOTO VIDEO

„Cele 6 autobuze Euro 6, fabricate de Mercedes, vor intra în circulație în zilele următoare după ce vor fi înmatriculate”, a spus Mircea Mălan.

Autobuzele sunt dotate cu panouri de afișare a traseului autobuzului. De asemenea, vocal, va fi anunțată fiecare stație care urmează. În plus, autobuzele sunt dotate cu prize USB, pentru încărcarea telefoanelor mobile.

Achiziționarea celor 6 autobuze s-a realizat în cadrul programului de Cooperare Transfrontalieră INTERREG VA România – Ungaria 2014-2020.  Parteneri în proiect sunt Oradea Transport Local (OTL), Compania de Transport Public din Debrecen (Ungaria) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transregio.

Tot în cadrul proiectului, urmează să fie livrat în acest an și un autobuz hibrid pentru OTL . Totodată, în această vară va fi lansată o aplicație pentru telefoanele inteligente care să permită planificarea călătoriilor la nivelul sistemului de transport public din Oradea și Debrecen. În același timp, vor fi achiziționate 55 de panouri de informare în timp real care vor fi instalate în stațiile de transport public.

Bugetul total al proiectului este de 2,9 milioane euro. Contribuția proprie a OTL este de doar 38.858 euro, potrivit viceprimarului.

„Alte 15 autobuze hibrid vor fi cumpărate de orașul nostru, în cadrul unui alt proiect cu fonduri europene în valoare totală de 4,7 milioane de euro. Pentru acestea, acum se derulează procedura de achiziție publică”, a mai spus Mircea Mălan. 

La rândul său, compania Mercedes Mercedes-Benz Trucks & Buses România a anunțat că a livrat luni, 15 iunie, către Oradea Transport Local, primele șase autobuze Mercedes-Benz Conecto, cărora li se va alătura și un model Mercedes-Benz Citaro Hybrid.
 
Autobuzele au o lungime de 12 metri, podea coborâtă și o capacitate extinsă de transport călători, de până la 108 de pasageri, 27 pe scaune. 

Noile vehicule dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor şi includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri.

 
În plus, autobuzele sunt dotate cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, zonă dedicată pasagerilor cu mobilitate redusă și sunt prevăzute cu scaune capitonate pentru confortul călătorilor, precum și cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile.
În prezent, Mercedes-Benz Conecto se află în operare în orașe precum Varșovia, Istanbul, Casablanca.
 
 
 
Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Vești bune pentru o largă categorie de șoferi! Un vânzător de RCA americano-francez e gata să intre pe piață, după falimentul City Insurance. Ce șoferi vor avea cele mai mici prețuri? – DOCUMENTE
Vești bune pentru o largă categorie de șoferi! Un vânzător de RCA americano-francez e gata să intre pe piață, după ...
Axeria Iard, o companie de asigurări cu sediul central în Lyon, Franța, este aproape să intre pe piața RCA din România, ...
Măsura 3, sau cum îngroapă Statul firmele pe care trebuia să le salveze. Cronologia unei comedii proaste
Măsura 3, sau cum îngroapă Statul firmele pe care trebuia să le salveze. Cronologia unei comedii proaste
Mult-promovata POC 4.1.1 cunoscută și ca Măsura 3 sau Măsura 3 relansată, cea care trebuia să salveze mediul de afaceri ...
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare S.A.
OPSFPR amenință că va protesta prin oprirea trenurilor, dacă nu ajunge la o înțelegere cu furnizorul de energie Electrificare ...
O acţiune de protest prin oprirea trenurilor de marfă va fi organizată în cazul în care nu vor fi găsite soluţii legale ...