Oradea a cumpărat șase autobuze Mercedes Conecto, în parteneriat cu ungurii din Debrecen, din fonduri UE FOTO VIDEO

Compania Oradea Transport Local (OTL) a recepționat șase autobuze Mercedes Conecto, achiziționate în cadrul unui program de cooperare transfrontalieră cu autoritățile locale din Debrecen, a anunțat luni viceprimarul Oradei, Mircea Mălan.
Economica.net - lun, 15 iun. 2020, 11:48
Oradea a cumpărat șase autobuze Mercedes Conecto, în parteneriat cu ungurii din Debrecen, din fonduri UE FOTO VIDEO

„Cele 6 autobuze Euro 6, fabricate de Mercedes, vor intra în circulație în zilele următoare după ce vor fi înmatriculate”, a spus Mircea Mălan.

Autobuzele sunt dotate cu panouri de afișare a traseului autobuzului. De asemenea, vocal, va fi anunțată fiecare stație care urmează. În plus, autobuzele sunt dotate cu prize USB, pentru încărcarea telefoanelor mobile.

Achiziționarea celor 6 autobuze s-a realizat în cadrul programului de Cooperare Transfrontalieră INTERREG VA România – Ungaria 2014-2020.  Parteneri în proiect sunt Oradea Transport Local (OTL), Compania de Transport Public din Debrecen (Ungaria) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transregio.

Tot în cadrul proiectului, urmează să fie livrat în acest an și un autobuz hibrid pentru OTL . Totodată, în această vară va fi lansată o aplicație pentru telefoanele inteligente care să permită planificarea călătoriilor la nivelul sistemului de transport public din Oradea și Debrecen. În același timp, vor fi achiziționate 55 de panouri de informare în timp real care vor fi instalate în stațiile de transport public.

Bugetul total al proiectului este de 2,9 milioane euro. Contribuția proprie a OTL este de doar 38.858 euro, potrivit viceprimarului.

„Alte 15 autobuze hibrid vor fi cumpărate de orașul nostru, în cadrul unui alt proiect cu fonduri europene în valoare totală de 4,7 milioane de euro. Pentru acestea, acum se derulează procedura de achiziție publică”, a mai spus Mircea Mălan. 

La rândul său, compania Mercedes Mercedes-Benz Trucks & Buses România a anunțat că a livrat luni, 15 iunie, către Oradea Transport Local, primele șase autobuze Mercedes-Benz Conecto, cărora li se va alătura și un model Mercedes-Benz Citaro Hybrid.
 
Autobuzele au o lungime de 12 metri, podea coborâtă și o capacitate extinsă de transport călători, de până la 108 de pasageri, 27 pe scaune. 

Noile vehicule dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor şi includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri.

 
În plus, autobuzele sunt dotate cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, zonă dedicată pasagerilor cu mobilitate redusă și sunt prevăzute cu scaune capitonate pentru confortul călătorilor, precum și cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile.
În prezent, Mercedes-Benz Conecto se află în operare în orașe precum Varșovia, Istanbul, Casablanca.
 
 
 
Te-ar mai putea interesa și
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva zile înainte de reuniunea comitetului Rezervei Federale
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva ...
Inflaţia a revenit pe creştere în luna martie în Statele Unite ale Americii, potrivit indicelui preţurilor de consum PCE urmărit în mod special de Rezerva Federală, şi publicat cu câteva......
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean ...
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...