Oradea a intrat în topul celor mai bune destinații Europene în acest an

Un site de turism a întrebat peste o jumătate de milion de utilizatori din 182 de țări despre locurile în care au fost și unde le-ar plăcea să revină. După ce s-au centralizat rezultatele, s-a constatat că între „Cele mai bune destinații europene” se numără și un oraș din țara noastră. Nu este București, nu este Timișoara și nici Cluj-Napoca. Este Oradea.
Ion Dobreanu - mie, 28 sept. 2022, 10:32
Oradea a intrat în topul celor mai bune destinații Europene în acest an

Iată topul complet:

  • Ljubljana (Slovenia)
  • Marbella (Spania)
  • Amiens (Franța)
  • Plovdiv (Bulgaria)
  • Leuven (Belgia)
  • Oradea (România)
  • Londra (Marea Britanie)
  • Nijmegen (Olanda)
  • Regio Lahti (Finlanda)
  • Istanbul (Turcia).

Urbea aflată la granița cu Ungaria a fost votat pe locul 6 în topul celor mai bune destinații pentru city break, fiind considerat de vizitatorii respectivului site drept „cel mai frumos oraș din România”. Oradea este recomandată în orice anotimp, fiind un centru cultural important, prin prisma numeroaselor expoziții găzduite de muzeele locale expoziții în muzeele locale și a spectacolelor de la Filarmonică sau de la Teatrul Național din Oradea.

Un alt punct forte al acestui oraș este arhitectura deosebită, de influență Occidentală. Apropierea de Viena (distanța până la capitala Austriei este de numai 490 de kilometri și poate fi străbătută în aproximativ trei ore și jumătate, datorită rețelei de autostrăzi din țările vecine) își spune cuvântul. Orașul de pe malul Crișului chiar a fost votat cel mai frumos oraș Art Nouveau din întreaga Europă.

În același timp, capitala județului Bihor este considerat oraș al tinerilor, al sănătății și al relaxării. Vorbind de relaxare, trebuie spus că în Oradea există mai multe cazinouri pentru pasionații de jocuri de noroc, însă cei mai mulți turiști preferă să joace la sloturi casino gratuite seara, din camera de hotel.

Dacă nu ați bifat până acum această destinație turistică, iată câteva curiozități despre ea care o fac și mai atractivă, vorbind despre importanța pe care a avut-o orașul în istoria țării:

Oradea a fost menționată în scripte încă din anul 1113. Acolo a fost semnat documentul care proclama dreptul românilor transilvăneni la autodeterminare, redactat la data de 12 octombrie 1918, în casa doctorului Aurel Lazăr. De altfel, acel document s-a numit Declarația de la Oradea.

Biserica Baptistă Emanuel din Oradea este cea mai mare biserică baptistă din Europa. În același timp, Oradea este gazda singurei universități creștine evanghelice atât din România, cât și din Europa.

Oradea a câștigat titlul de „Cel mai frumos oraș al României”, cu 13.033 de voturi, și într-un sondaj realizat pe Facebook.

Oradea, Brașov și Sfântul Gheorghe sunt considerate cele mai curate orașe din România, potrivit unui studiu prin care s-a analizat percepția cetățenilor asupra nivelului de curățenie din orașele și cartierele în care locuiesc.
Oradea a fost votată drept orașul cu cel mai bun acces la facilități educaționale din țară. De asemenea, Oradea a fost desemnat drept cel mai sigur oraș din România, în urma unui studiu bazat pe ratingurile acordate de localnici zonelor în care locuiesc.

O parte din cunoscutul film „Pistruiatul” a fost filmat în Oradea.

O noapte de cazare în hotelurile din „cel mai frumos oraș din România” costă între 200 de lei în cameră dublă și 1.000 de lei apartamentul.

Te-ar mai putea interesa și
Iranul va începe construirea unei centrale nucleare în sud-vestul țării
Iranul va începe construirea unei centrale nucleare în sud-vestul țării
Iranul va începe construirea unei centrale nucleare în sud-vestul ţării, după zeci de ani de planificare a proiectului, relatează sâmbătă dpa, relatează Agerpres....
Clotilde Armand a cerut Ministerului Culturii un aviz pentru exproprierea și salvarea Casei Miclescu de pe Kiseleff. A fost refuzată
Clotilde Armand a cerut Ministerului Culturii un aviz pentru exproprierea și salvarea Casei Miclescu de pe Kiseleff. A fost ...
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, solicită Ministerului Culturii un aviz pentru exproprierea şi salvarea imobilului ...
România a început exportul de gaze naturale către Republica Moldova
România a început exportul de gaze naturale către Republica Moldova
România a început sâmbătă la orele prânzului exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni, ...
Un membru PKK condamnat de justiția turcă a fost extrădat din Suedia
Un membru PKK condamnat de justiția turcă a fost extrădat din Suedia
Un membru al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), condamnat în Turcia, a fost expulzat din Suedia şi a sosit în ...