Orange Fab ajunge la 40 de startup-uri după includerea în program a patru noi companii de tehnologie

Orange Fab, program de accelerare și de colaborare cu startup-urile al Orange România, ajunge la 40 de startup-uri după includerea în program a patru noi companii de tehnologie.
Lidia Neagu - mie, 21 sept. 2022, 16:52
Orange Fab ajunge la 40 de startup-uri după includerea în program a patru noi companii de tehnologie

Core Antivirus, Esave, Field OS și Stage One sunt cele patru startup-uri tech care intră, în această toamnă, în acceleratorul Orange Fab, numărul total al colaborărilor ajungând astfel la 40.

Dintre cele patru startup-uri admise în program, două sunt companii care prezintă soluții și tehnologii în domeniul securițății cibernetice, o temă actuală și de importanță strategică pentru Orange, în timp ce alte două completează oferta de produse și servicii IT&C oferite clienților de către Orange Business Services.

Toate startup-urile beneficiază de mentorat pentru dezvoltarea produselor și definitivarea planului de afaceri alături de experții Orange și vor primi suport pentru granturi de cercetare și pentru implementarea proiectelor pilot alături de companii și de autoritățile publice. De asemenea, vor avea acces în laboratorul Orange 5G Lab, la echipamente și tehnologii de comunicații de ultimă generație, care să-i ajute să-și testeze și să-și optimizeze soluțiile bazate pe tehnologiile 5G și IoT.

Core Antivirus este un produs de securitate cibernetică de ultimă generație, extrem de rapid și performant care consumă puține resurse, oferă protecție în timp real, scanări manuale și programate, protecție Cloud și o interfață pentru configurare la distanță. Utilizând Inteligența Artificială, acesta detectează și blochează cele mai noi amenințări, precum Zero-Day, amenințări persistente avansate, aplicații potențial nedorite și exploit-uri, înainte ca acestea să provoace daune dispozitivului.

StageOne este un produs software disruptiv de securitate cibernetică ofensivă ce pregătește organizațiile pentru a face față atacurilor cibernetice avansate, demonstrând eficacitatea sau ineficiența programului lor de securitate. Platforma permite utilizarea unor tehnici complexe adversariale împotriva infrastructurii țintă pentru a găsi vulnerabilități, ajutând astfel la atenuarea acestora înainte ca un atacator real să le poată manipula.

Esave reprezintă un sistem digital bazat pe valve inteligente și Inteligența Artificială, cu ajutorul căruia se poate planifica încălzirea în fiecare încăpere. Datorită comunicației în timp real, sistemul detectează și elimină pierderile de căldură atunci când ferestrele și ușile sunt deschise. Sistemul aduce și un plus de confort utilizatorilor prin balansarea agentului termic pentru a putea oferi temperatura dorită în fiecare spațiu.

FieldOS, denumit anterior SmartHuts, este un produs intuitiv care ajută în gestionarea integrată a bunurilor unei companii de către echipele de mentenanță.

Acceleratorul Orange Fab, lansat în 2017 pentru a sprijini antreprenorii români activi în tehnologie, a achiziționat, până în prezent, produse și servicii în valoare de 2,2 milioane de euro de la startup-urile incluse în program, implementând alături de acestea peste 90 de proiecte.

Aplicarea pentru următoarea etapă de admitere în programul Orange Fab este deschisă toată luna noiembrie, astfel antreprenorii interesați se pot înscrie accesând https://www.orangefab.ro/aplica/, până pe 30 noiembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Riscul ca Putin să folosească arme nucleare există, dar nu este unul iminent – oficial american
Riscul ca Putin să folosească arme nucleare există, dar nu este unul iminent – oficial american
Riscul ca preşedintele rus, Vladimir Putin, să folosească arme nucleare există, dar nu pare "iminent", a declarat vineri un înalt responsabil american, citat de AFP, transmite Agerpres....
Joe Biden a promis că SUA vor stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în cazul exploziilor de la gazoductele Nord Stream 1 şi 2
Joe Biden a promis că SUA vor stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în cazul exploziilor de la gazoductele Nord Stream ...
Preşedintele american Joe Biden a promis vineri că va trimite dispozitive submarine la locul exploziilor produse la gazoductele ...
Polonia distribuie iodură de potasiu din cauza amenințării nucleare
Polonia distribuie iodură de potasiu din cauza amenințării nucleare
Autorităţile poloneze au anunţat vineri că au distribuit comprimate de iodură de potasiu pompierilor din toată ţara, ...
Canada impune noi sancțiuni împotriva Rusiei. Sunt vizați 43 de oligarhi și membri ai elitei financiare ruse
Canada impune noi sancțiuni împotriva Rusiei. Sunt vizați 43 de oligarhi și membri ai elitei financiare ruse
Canada va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei, a anunţat vineri Ministerul de Externe de la Ottawa într-un comunicat, ...