1EUR = 4.8341 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Orange face o demonstraţie a tehnologiei 5G la Summer Well

Operatorul de telecomunicaţii Orange a anunţat, vineri, că va face, în cadrul festivalului de muzică Summer Well, un video streaming live, transmis prin intermediul tehnologiei 5G, direct din dronă, conţinutul video având o calitate 4K.

09 aug, 2019 | ECONOMICA.net

Summer Well va avea loc pe Domeniul Stirbey, lângă Bucureşti, în perioada 9-11 august.

"O cameră conectată prin intermediul unui router 5G Huawei va transmite în timp real capturile video către un ecran de 16m aflat în Orange & Huawei Plaza de pe Domeniul Stirbey", se arată în comunicat.

Astfel, festivalul va fi filmat în format 4K, de la înălţimi între 30 şi 100 de metri, cu ajutorul unei drone dotată cu o cameră video performantă şi cu un router 5G. Transmisiunea live este posibilă datorită tehnologiei 5G, ce permite comunicarea informaţiilor de la cameră la ecran cu o întârziere mai mică de 10 milisecunde. Pentru această demonstraţie, au fost instalate pe domeniul Ştirbey două antene de reţea 5G de la Huawei.

"Suntem în al 9-lea an de Summer Well, iar în tot acest timp, tehologia s-a schimbat enorm, la fel ca aşteptările şi nevoile clienţilor. Astăzi, mai mult decât conectivitate propriu-zisă, vorbim despre experienţele pe care aceasta ni le facilitează. La Summer Well, îi invităm pe participanţi să trăiască momente inedite offline şi online prin cea mai extinsă reţea 4G din România, dar şi printr-o demonstraţie a reţelei 5G prin care vor putea să vadă festivalul dintr-o nouă perspectivă", a declarat Yves Martin, Chief Marketing Officer în cadrul Orange România.

Pe lângă demonstraţia 5G, Orange oferă conectivitate 4G şi Wi-Fi gratuite şi nelimitate pe întreaga perioadă a festivalului, pe domeniul Ştirbey. Participanţii se pot relaxa în zona de cinema Orange TV Go.

La Cortul Orange Connected Experiences, pot fi testate o trambulină digitală şi jocuri în VR. De asemenea, în schimbul reciclării unui telefon sau a unui alt dispozitiv sau accesoriu mobil, participanţii vor primi un kit de festival, potrivit companiei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO