Orange, RCS & RDS și Vodafone, singurii ofertanți care intră în cursa pentru licitația 5G

ANCOM a primit 3 candidaturi de participare din partea Orange România, RCS & RDS și Vodafone România în cadrul licitației 5G, organizate pentru alocarea celor 555 MHz în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz.
Lidia Neagu - vin, 28 oct. 2022, 11:58
Orange, RCS & RDS și Vodafone, singurii ofertanți care intră în cursa pentru licitația 5G

Comisia de licitatie va analiza documentele de calificare si va anunta pana cel tarziu la 4 noiembrie 2022 care sunt operatorii care vor participa la licitatia lansata de Autoritate in data de 19 septembrie 2022.

Telekom România Mobile, controlat de gigantul german Deutsche Telekom, este singurul operator care nu a depus o ofertă pentru licitația organizată de ANCOM.

”Dosarul de candidatura depus de fiecare operator contine documente de prezentare a situatiei candidatului, din care sa rezulte, printre altele, indeplinirea obligatiilor exigibile de plata la bugetul de stat, bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale, dar si faptul ca respectivul candidat intruneste conditiile de participare: poate dovedi o cifra de afaceri pe ultimul an de minimum 10 milioane euro (echivalentul in lei) sau un capital social subscris si varsat de minimum 1 milion de euro (echivalentul in lei), ca nu este in stare de insolventa ori lichidare, ca afacerile nu ii sunt administrate de un judecator-sindic, ca activitatile sale comerciale nu sunt suspendate etc”, se arată într-un comunicat al autorității.

De asemenea, dosarul de candidatura trebuie sa contina si oferta initiala care indica numarul de blocuri pe care candidatul doreste sa le achizitioneze in fiecare dintre categoriile de spectru disponibile.

CITEȘTE ȘI:

In cazul in care cererea este mai mare respectiv mai mica decat oferta, licitatia propriu-zisa va incepe la data de 8 noiembrie 2022 cu rundele primare, respectiv cu runda primara suplimentara, pentru ca rezultatele finale sa fie anuntate, cel mai probabil, in cursul lunii noiembrie. In cazul in care cererea este egala cu oferta, atunci se va trece direct la rundele de alocare a spectrului, runde pe parcursul carora operatorii vor licita pentru pozitiile pe care si le doresc in banda.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Criză Ungaria- Volatilitatea forintului face mai atractivă moneda euro pentru investitorii germani din Ungaria
Volatilitatea forintului ungar a crescut sprijinul pentru introducerea monedei euro în rândul investitorilor germani din Ungaria, până la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, potrivit......
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ne intră banii în conturi
Anunţ despre când vor ajunge pensiile de Paşte. Şeful Poştei: Până de sărbători putem livra pensiile. Depinde când ...
Poşta Română poate distribui pensiile înainte de sărbătorile pascale, dar procesul depinde de data la care compania ...
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
UE pune lupa, din nou, pe China. Autorităţile europene încep o anchetă privind piaţa chineză a dispozitivelor medicale
Uniunea Europeană a deschis miercuri o anchetă privind piaţa publică chineză a dispozitivelor medicale, suspectând ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, se temperează activitatea în piaţa de birouri – studiu
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală se aşteaptă la o creştere a investiţiilor. În România, ...
Jumătate dintre companiile imobiliare din Europa Centrală (49%) estimează că investiţiile în domeniu vor creşte în ...