Orange România a încheiat un contract de achiziție de energie regenerabilă pe termen lung (virtual PPA) cu Engie

Companiile membre ale  grupului Orange România au semnat cu ENGIE Romania primul contract de tip vPPA (virtual Power Purchase Agreement), care constă în achiziționarea virtuală de energie regenerabilă pe termen lung, arată compania telecom într-un comunicat.
Mihai Nicuţ - vin, 25 aug. 2023, 11:16
Orange România a încheiat un contract de achiziție de energie regenerabilă pe termen lung (virtual PPA) cu Engie

Prin acest contract, semnat pe o perioadă de 6 ani, Orange, în România, își va acoperi 30 GWh din necesarul anual de energie electrică cu energie verde provenită din tehnologie solară.

“Prin semnarea contractului vPPA, Orange și ENGIE Romania s-au asociat într-un proiect comun care sprijină companiile Orange din România în atingerea neutralității emisiilor de carbon până în 2040, ținta stabilită prin planul strategic al Grupului Orange – Lead the Future. Prin acest demers, România se alătură celorlalte țări din perimetrul Europe7, unde, în 2023, Orange a asigurat un volum solid de 80% de energie verde (Spania, Belgia, Luxembourg, Slovacia, Polonia, România, Moldova)” arată comunicatul.

„Suntem aliniați la obiectivele Grupului Orange și continuăm să integrăm sustenabilitatea în centrul acțiunilor noastre, pentru a ne reduce impactul asupra mediului. Decarbonizarea și utilizarea mai multor surse de energie regenerabilă și durabilă reprezintă o prioritate pentru noi, alături de folosirea resurselor în mod eficient, prin reutilizare și reciclare. Astfel, semnarea contractului de tip vPPA cu ENGIE Romania este încă un pas important din angajamentul pe termen lung pe care Orange și l-a asumat, de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a societății. Acest demers a implicat multă muncă din partea echipelor noastre, pe care le felicit”, a declarat Liudmila Climoc, CEO Orange România.

„Suntem bucuroși să sprijinim companiile Orange din România în procesul de decarbonizare a activității lor și de atingere progresivă a obiectivului de neutralitate a emisiilor de carbon, unul care ghidează și activitatea ENGIE. Contractele de tip vPPA, așa cum este cel semnat între ENGIE Romania și Orange, sunt o exemplificare a strategiei grupului nostru de a le propune clienților energie electrică verde și de a le oferi predictibilitate asupra costurilor cu energia, fiind un bun exemplu despre cum, într-o piață cu fluctuații mari de prețuri cum este aceea a energiei, companiile se pot asigura, prin acest tip de contract, că desfășoară o activitate sustenabilă economic și din perspectiva obiectivelor de mediu”, a declarat Nicolas Richard, CEO ENGIE Romania.

Virtual PPA (vPPA) este un contract pe termen lung semnat între un dezvoltator de energie regenerabilă și un cumpărător interesat. Prin acest demers se acoperă riscurile de tranzacționare viitoare legate de fluctuațiile de prețuri pe piața de energie (hedging) și, în același timp, se oferă garanția (prin transferul de certificate de garanție de origine de la dezvoltator) că energia alocată cumpărătorului provine din surse regenerabile.

În 2022, Orange România a lansat un program ce se derulează pe o perioadă de 4 ani prin care va instala panouri solare pe 300 de site-uri de rețea și pe 4 centre de interconectare comunicații și centre de date. La acest moment, pe 3 centre de interconectare din Constanța, Brașov și Timișoara au fost instalate aproximativ 650 de panouri solare și 133 de site-uri de rețea au deja funcționale panouri solare.

Te-ar mai putea interesa și
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de duminică, în timp ce la Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un......
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
MAI: Între 1 şi 6 mai nu se vor desfăşura activităţi de lucru cu publicul la ghişeu pentru eliberarea de documente
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) reaminteşte că, luni şi marţi, serviciile publice comunitare care eliberează permise ...
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru ...
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...