Orange România: afaceri în creştere cu 11% în T2. portofoliul de clienţi a rămas constant la 10,080 milioane

Orange România a raportat în trimestrul al doilea din acest an un portofoliu de 10,080 milioane de de clienţi, un număr constant în comparaţie cu primul trimestru din 2017, în timp ce valoarea cifrei de afaceri s-a majorat cu 11%, până la 266,8 milioane de euro.
Economica.net - joi, 27 iul. 2017, 08:00
Orange România: afaceri în creştere cu 11% în T2. portofoliul de clienţi a rămas constant la 10,080 milioane

Conform rezultatele financiare, publicate joi de către operatorul de telecomunicaţii, în intervalul aprilie-iunie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, traficul total de internet mobil s-a dublat, iar cel 4G a crescut de patru ori, menţinându-se ritmul de creştere din trimestrul precedent.

La 30 iunie 2017, un număr de 2,6 milioane de clienţi utilizau serviciile Orange 4G, cu 65% mai mulţi decât în cel de-al doilea trimestru al anului 2016, iar vânzările de smartphone-uri 4G au înregistrat o creştere de 15%.

‘În egală măsură, dispozitivele conectate la smartphone au menţinut un ritm accelerat de creştere de 151% în prima jumătate a anului 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Această tendinţă s-a observat şi pentru Smart Home, unde adopţia serviciului a crescut de patru ori în primul semestru din 2017, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. De asemenea, ca răspuns la apetenţa clienţilor pentru servicii inovatoare, Orange a îmbogăţit lista terminalelor compatibile cu serviciile Apel 4G şi Apel Wi-Fi, ajungând la peste 20 de dispozitive disponibile in portofoliu’, se arată în comunicatul Orange România.

Potrivit sursei citate, la finele lunii iunie din acest an, serviciul de televiziune prin cablu şi satelit, Orange Home TV, număra 351.000 de clienţi, în creştere cu 15,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, în timp ce serviciile fixe în bandă largă aveau 124.000 de abonaţi la finalul trimestrului al doilea.

Totodată, numărul de descărcări şi actualizări ale aplicaţiei Orange TV Go a atins 2,3 milioane, la finalul celui de-al doilea trimestru din 2017, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul mediu lunar de utilizatori activi ai aplicaţiei a crescut, în prima jumătate a anului în curs, cu 83% faţă de primele 6 luni ale anului 2016.

De asemenea, la finalul primelor 6 luni din an, aplicaţia ‘Contul meu Orange’ a înregistrat o creştere de aproximativ 50% a utilizatorilor activi faţă de finalul anului 2016, ca urmare a creşterii interesului pentru serviciile din zona digitală, notează compania.

Orange România face parte din Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, gigant prezent în 209 de ţări şi cu un portofoliu de 247 de milioane de clienţi, dintre care 185 de milioane abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...