Orange România: este necesar ca preţul pe MB în roaming să mai scadă

Cetăţenii Uniunii Europene vor plăti mult mai puţin pentru apeluri, mesaje şi navigarea pe internet. Orange România, cel mai mare operator de telefonie mobilă se aşteaptă la o creştere însemnată a traficului de date al utilizatorilor în roaming.
laurentiu.matache - mie, 23 mai 2012, 21:06
Orange România: este necesar ca preţul pe MB în roaming să mai scadă

„Datorită exploziei pieţei de smartphone-uri a crescut foarte mult apetitul pentru date. Uniunea Europeană face pe 1 iulie o reducere de tarife la care noi vom avea oferte sub ofertele reglemetate, dar sunt convins că lucrurile vor merge mai departe, iar tarifele de roaming pentru serviciile de date vor mai scădea pentru că e necesar să mai scadă”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Dorin Odiaţiu Public Affairs, Partnerships and Wholesale Director.

De la 1 iulie 2012, utilizatorii vor plăti maximum 29 de centi/minut pentru efectuarea unui apel, maximum 8 cenţi/minut pentru recepţionarea unui apel, maximum 9 cenţi pentru transmiterea unui SMS şi maximum 70 de cenţi per megabyte (MB) pentru descărcarea de date sau navigarea pe internet în timpul călătoriilor în Uniunea Europeană.

„Dacă vorbim despre serviciile de voce, tarifele reglemetate de UE sunt comparabile cu tarfiele interne din multe ţări europene. Noi dacă avem tarife aşa de mici, percem tarifele reglementate ca fiind mai mari. Noi vindem foarte puternic o opţiune care are tarife cu mult sub cele reglementate”, a mai spus Odiaţiu.

Potrivit acestuia, unul dintre lucrurile pe care clienţii le doresc atunci când se află în roaming este controlul costurilor pentru că aparatele de tip smartphone consumă într-un mod greu de controlat.

„Noi ne-am gândit sa facem nişte opţiuni  care odată terminate, se reactivează automat. Pentru a evita ca utilizatorul să intre în tarife mari, opţiunea se reiniţializează, clientul este informat de câte ori opţiunea s-a reactivat şi poate să aibe în felul asta o măsurătoare a costurilor. Anul acesta estimăm că traficul de date în roaming al clienţilor Orange să fie de peste două ori mai mare faţă de 2011, în condiţiile în care tarifele vor scădea”, a declarat reprezentantul Orange România.  

Cosmote a anunţat reducerea tarifelor de la 1 iulie

Compania Cosmote reduce cu 17,1% tarifele pentru apeluri de voce iniţiate din ţări membre ale Uniunii Europene şi cu 27,2% pe cele pentru apelurile primite în spaţiul UE, începând de la 1 iulie, conform reglementărilor Comisiei Europene.

Noile tarife se aplică tuturor clienţilor Cosmote; atât abonaţii cât şi utilizatorii de cartelă preplătită vor beneficia de tarifele de 0,29 euro/minut (fără TVA) pentru apeluri iniţiate, respectiv 0,08 euro/minut (fără TVA) pentru apeluri primite în ţările UE şi 0,09 euro/SMS.

Pentru trafic de date, clienţii Cosmote vor beneficia de reducerea tarifelor cu 65%, astfel, începând cu 1 iulie, tarifele pentru acest serviciu în roaming în spaţiul Uniunii Europene va fi de 0,70 euro/MB (fără TVA), plătit pentru 1KB. În plus, pragul de 50 euro va fi aplicabil şi pentru clienţii care utilizează serviciul de roaming în orice ţară din lume.

Te-ar mai putea interesa și
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să producă până la 1.500 de vehicule în acest an, a anunţat vineri......
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de ...