Orange România: mai mulţi clienţi şi afaceri în creştere cu 1,8%, în trimestrul al patrulea din 2018

Cifra de afaceri a Orange România a crescut cu 1,8% în trimestrul patru al anului trecut, la 292 de milioane de euro, iar afacerile totale au ajuns în 2018 la 1,125 miliarde de euro, susţinute de evoluţia pozitivă a serviciilor fix-mobil şi consumul de date mobile, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - joi, 21 feb. 2019, 11:20
Orange România: mai mulţi clienţi şi afaceri în creştere cu 1,8%, în trimestrul al patrulea din 2018

La 31 decembrie 2018, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.762.100 de clienţi, în creştere cu 1,3% comparativ cu 2017.

Serviciile fixe au continuat evoluţia pozitivă din trimestrele anterioare. Astfel, la finalul lunii decembrie, serviciul de televiziune prin cablu şi satelit, Orange Home TV, număra peste 503.000 clienţi, în creştere cu 27% faţă de T4 2017, iar serviciile fixe în bandă largă aveau 287.000 de clienţi, în urcare cu 53%.

În 2018, Orange a continuat investiţiile în infrastructură, oferind acces la conectivitate 4G pentru încă 800.000 de locuitori din peste 1.700 de localităţi nou acoperite. Totodată, în 2018, Orange şi-a extins prezenţa 4G+ în peste 3.000 de noi localităţi şi în 80 de oraşe. La finalul anului 2018, reţeaua 4G Orange acoperea 96,9% din populaţia ţării şi 100% din cea urbană. Apetitul clienţilor pentru date mobile a generat o creştere a consumului de 70% în T4 2018 comparativ cu T4 2017, o tendinţă ce este susţinută prin investiţii constante în extinderea reţelei şi în menţinerea calităţii serviciilor. Accesul la internet de mare viteză ajută la reducerea decalajului digital, în special în zonele rurale, contribuind inclusiv la dezvoltarea economică a acestor zone.

În 2018, reţeaua Orange a fost reconfirmată drept cea mai bună reţea de voce şi date din România conform studiului comparativ, realizat la nivel naţional în 2018, de către auditorul extern Systemics PAB. Totodată, Orange a primit recunoaşterea de „Cea mai rapidă reţea mobilă din România” în urma testelor realizate de utilizatorii reţelelor mobile din România prin intermediul aplicaţiei Speedtest by Ookla. Aceste performanţe au fost confirmate şi prin testele realizate prin platforma Netograf.ro a ANCOM.

În luna noiembrie 2018, Orange a lansat prima reţea naţională LTE-M (Long Term Evolution for Machines), cu acoperire în peste 3.000 de localităţi. Această tehnologie este dedicată proiectelor IoT (Internet of Things), prin intermediul ei urmând sa fie conectate milioane de dispozitive. Orange România ajută astfel companiile să se pregătească pentru viitor, putând să implementeze soluţii de digitalizare şi de transformare a modului în care îşi desfăşoară activitatea, fie că vorbim despre startup-uri şi IMM-uri sau despre companii mari ce activează atât în domenii industriale, cât şi în sfera serviciilor.

Orange Money a semnat un parteneriat strategic cu Visa în noiembrie 2018 care deschide calea către furnizarea de soluţii financiare digitale inovatoare în România. Ca urmare a dezvoltărilor aduse serviciului Orange Money, numărul de utilizatori a înregistrat o creştere de 59% în T4 2018, comparativ cu T4 2017, ajungând la peste 129.000 de clienţi la 31 decembrie 2018.

„2018 a fost un an plin de provocări în care, însă, am continuat să oferim clienţilor noştri servicii care răspund nevoilor acestora, la o calitate de top. Serviciile convergente au fost prioritatea noastră, motiv pentru care am creat pachete dedicate familiei, care acoperă nevoile de conectivitate şi divertisment ale tuturor membrilor acesteia. În 2019, ne menţinem angajamentul de a continua să inovăm şi să investim în infrastructură, în dezvoltarea economiei – prin sprijinirea eforturilor de creştere ale startup-urilor şi companiilor mari deopotrivă – şi în generaţiile viitoare, prin programe de educaţie digitală”, a declarat Liudmila Climoc, directorul general al Orange România.

Te-ar mai putea interesa și
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Tesla își propulsează un model pe prima poziție a clasamentului mondial, dar pierde din profit
Datele companiei de cercetări de piață JATO Dynamics arată că Tesla Model Y a devenit cel mai vândut vehicul din întreaga lume în primul trimestru al anului 2023. În același timp, o......
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitori imobiliar din România a intrat la apă în T1. CPI Property Group, deținută în proporție ...
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Se circulă în coloană, duminică la prânz, pe drumul naţional DN 1 Ploieşti - Braşov, în Valea Prahovei, pe sensul ...
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare ...