Orange şi-ar putea reduce prezenţa în Kenya şi Uganda

Orange SA analizează reducerea participaţiilor deţinute în Kenya şi Uganda, cea mai mare companie franceză de telecomunicaţii urmărind potenţiala scădere a investiţiilor sale în Africa, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 10 mart. 2014, 15:16
Orange şi-ar putea reduce prezenţa în Kenya şi Uganda

Printre opţiunile referitoare la Kenya şi Uganda se află găsirea de noi parteneri operaţionali sau financiari care să contribuie la investiţiile în reţelele de telefonie şi sprijinirea dezvoltării companiilor de telefonie mobilă, a declarat un purtător de cuvânt al Orange, Tom Wright. Compania franceză deţine 95% din Orange Uganda şi 70% din Telkom Kenya.

Directorul general Stephane Richard a vândut activele Orange din ţări precum Elveţia şi Republica Dominicană, deoarece concurenţa a afectat vânzările companiei pe piaţa internă. De asemenea, Richard a afirmat că va căuta oportunităţi de consolidare a prezenţei Orange pe alte pieţe, cum ar fi Spania şi România.

Orange îşi menţine angajamentele pentru Africa şi Orientul Mijlociu şi efectuează o analiză a situaţiei din Kenya şi Uganda, ca parte a evaluării investiţiilor companiei, a explicat Tom Wright.

Luni, acţiunile Orange au urcat cu 3,7%, la 10,61 euro, la bursa de la Paris. Titlurile companiei au urcat anul acesta cu 18%, evaluând compania la 28,1 miliarde de euro (39 miliarde de dolari).

La sfârşitul lui 2013, Orange are 618.000 clienţi de telefonie mobilă în Uganda şi 948.000 în Kenya. Vânzările în Kenya s-au ridicat, anul trecut, la 83 milioane de euro.

Orange a acceptat, în noiembrie, să-şi vândă divizia din Republica Dominicană către investitorul luxemburghez Altice, pentru suma de 1,4 miliarde de dolari.

Orange Dominicana SA a fost înfiinţată în anul 2000 şi, în prezent, are 3,4 milioane utilizatori, în 2012 înregistrând vânzări de 581 milioane de dolari. Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, a scos la vânzare această divizie în cursul anului trecut şi a primit mai multe oferte.

În ultima vreme companiile europene de telecomunicaţii au început să-şi vândă activele periferice pe măsură ce cresc investiţiile în reţelele de ultimă generaţie şi de asemenea îşi reduc datoriile.

Veniturile înregistrate de Orange România în 2013 s-au cifrat la 934 de milioane de euro, în creştere cu 1,8% faţă de veniturile înregistrate în 2012, pe bază comparabilă.

La 31 decembrie 2013, Orange avea 10.436.000 de clienţi fiind lider al pieţei de telecomunicaţii din România.

La nivelul întregului grup Orange, profitul net s-a dublat anul trecut până la 1,9 miliarde de euro, în timp ce cifra de afaceri a scăzut cu 4,5% până la 40,98 miliarde de euro ca urmare a războiului preţurilor de pe piaţa franceză de telecomunicaţii. În aceste condiţii, Orange a informat că va reduce cu 25% valoare dividendelor până la 0,60 euro pe acţiune în 2014 de la 0,80 euro pe acţiune în exerciţiul 2013.

La finele anului 2013, grupul Orange avea 236,3 milioane clienţi la nivel mondial, în creştere cu 2,4%, sau 5,6 milioane clienţi în ritm anual. În ceea ce priveşte numărul abonaţilor la serviciile de telefonie mobilă, acesta a ajuns la 178,5 milioane la data de 31 decembrie 2013, în creştere cu 3,5% în ritm anual (6,1 milioane noi abonaţi).

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...