Orange vrea acorduri cu firme de cablu în România pentru a oferi pachete de servicii-TV şi Internet

France Telecom-Orange va încerca să încheie acorduri cu companii de cablu pentru vânzarea de servicii, prin care va oferi utilizatorilor pachete combinând televiziune, telefonie mobilă şi internet, fiind vizate în principal România şi Belgia, a declarat şeful de strategie al grupului, Elie Girard.
Economica.net - mie, 05 iun. 2013, 07:47
Orange vrea acorduri cu firme de cablu în România pentru a oferi pachete de servicii-TV şi Internet

Grupul francez a luat ca model relaţia dintre operatorul de telefonie Verizon Wireless şi compania de cablu Comcast în SUA, care le permite acestora să-şi vândă reciproc serviciile păstrându-şi brandurile, a spus Girard, citat de Bloomberg.

France Telecom caută modalităţi de a se extinde pe segmentul tot mai atractiv al pachetelor de servicii – strategie pe care o adoptă şi rivalii din Europa – fără să facă achiziţii scumpe, a afirmat oficialul.

România şi Belgia, unde France Telecom oferă doar servicii de telefonie mobilă, sunt principalii candidaţi pentru acest tip de relaţie, a spus el.

„Când priveşti la piaţa ţintă, scade cu mai multe puncte în fiecare an. Există această idee de a semna acorduri. Uite ce au făcut Comcast şi Verizon. O companie avea nevoie de operaţiuni mobile. Cealaltă avea nevoie de partea de servicii fixe, astfel că au decis să se vândă încrucişat unii pe alţii”, a spus Girard.

France Telecom oferă deja pachete de servicii în Franţa şi a afirmat că strategia a ajutat grupul să păstreze clienţi în contextul unor oferte concurente mai ieftine.

De altfel, şi directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, a invocat parteneriatul Comcast-Verizon ca model pentru operatorii din Europa, confruntaţi cu declinul preţurilor, situaţia economică dificilă şi respingerea sau întârzierea unor achiziţii de către autorităţile de reglementare. Vodafone are acorduri pentru acces comun la reţele cu Deutsche Telekom din Germania şi Telefonica în Spania.

Consumatorul european a cheltuit, în medie, 38 de dolari pe lună anul trecut pentru abonamente la servicii furnizate de operatorii de telefonie mobilă, faţă de 69 de dolari în SUA, potrivit unui raport al GSMA publicat săptămâna trecută. Facturile la telefonia mobilă se află în Europa în scădere constantă începând din 2000, în timp ce în SUA trendul s-a inversat în 2010.

În mai, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a acordat societăţii Orange România un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, sub denumirea „Orange TV”. Potrivit informaţiilor prezentate la momentul respectiv, Orange România a cerut aprobarea de a retransmite prin satelit (DTH) un număr de 99 de televiziuni, dintre care 29 sunt HD.

Conform documentelor depuse la CNA, platforma Orange va avea acoperire naţională. Numărul estimat de abonaţi al platformei Orange este de 50.000, conform aceloraşi documente.

Orange România este cel mai mare operator local de telefonie mobilă după numărul de clienţi şi cifră de afaceri. Compania Orange România este deţinută de grupul France Telecom.

Orange este marca de referinţă pentru ansamblul activităţilor comerciale (servicii de comunicaţii fixe, mobile, televiziune şi internet) şi instituţionale ale France Telecom, iar de la 1 iulie va deveni şi numele grupului.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte, a anunţat......
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...