1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Oraşele din SUA spre care au zburat cei mai mulţi pasageri de la Bucureşti

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat recent că până la sfârşitul acestui an Tarom va avea două aeronave de lung curier care vor putea efectua curse spre SUA şi China, fără a oferi mai multe detalii despre tipul de aeronave luat în calcul sau care exact sunt aeroporturile spre care vor putea zbura românii. O analiză realizată de publicaţia The Blue Swan Daily pe baza detelor OAG Traffic Analyse arată rutele cu potenţial din Europa de Est spre SUA. 

23 iul, 2017 | ECONOMICA.net

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, declara recent la o televiziune că Tarom va relua zorurile spre SUA, China, dar şi Canada. O analiză a The Blue Swan Daily pe baza detelor OAG Traffic Analyse arată care sunt cele mai mare pieţe pentru pasagerii care au călătorit indirect din Europa de Est spre SUA. Deşi România nu se află în top 10, potenţial există spre două rute din SUA: New York şi Miami. 

Circa 12.000 de pasageri au zburat către cele două destinaţii din America prin prin zboruri cu legătură, în primul trimestru din acest an, arată datele OAG. Cu potenţial şi mai mare decât al aeroportului din Bucureşti îl au cele din Tirana (Albania), St. Petersburg (Rusia), Kiev (Ucraina). Iată mai jos tabloul complet şi potenţialul pieţelor din regiune.

În afară de marile companii precum Air France, KLM sau Lufthansa, doar compania aeriană Air Serbia, deţinută în proporţie de 49% de Ethiad Airways zboară direct din Europa de Est spre SUA, cu o cursă lansată anul trecut spre New York, din Belgrad. Iar din primăvara anului viitor, compania aeriană LOT Polish Airlines va zbura de la Budapesta spre New York şi Chicago. 

Între timp, autorităţile de la Bucureşti trebuie să se decidă asupra modelului de avion care poate opera zboruri lung curier spre SUA şi China, destinaţii spre care Tarom nu mai zboară din 2003, din cauza pierderilor generate de avioanele A310, restrase anul trecut din flota companiei. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO