1EUR = 4.7669 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Oraşele româneşti unde străinii au investit cei mai mulţi bani anul trecut. Top cinci

Capitala continuă să atragă cei mai mulţi investitori străini. Numai prin intermediul companiilor nou înfiinţate au intrat în Bucureşti 18,7 milioane de euro. Urmează Clujul.

21 ian, 2017 | ECONOMICA.net

În primele 11 luni ale anului trecut, străinii au investit în capitală, numai în societăţi noi, 18,7 milioane de euro, potrivit calculelor #economioca# realizate pe baza datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) referitoare la valoarea capitalului social subscris de aceste entităţi. În fiecare lună, câteva sute de societăţi cu capital străin au fost create în Bucureşti, capitala fiind urmată din punct de vedere al capitalului total subscris de aceştia de Cluj.

Clujul a atras astfel, numai prin crearea de societăţi noi, investiţii străine în valoare totală de 3,3 milioane de euro.  Urmează judeţul Ilfov, cu capitaluri atrase de 3,2 milioane de euro şi Braşovul cu 1,13 milioane de euro. De altfel, Braşov se află la mică distanţă de Timiş în clasamentul oraşelor în funcţie de capitalurile străine atrase în companii noi, diferenţa fiind de numai  24.100 de euro.

Din datele Băncii Naţionale, companiile străine au făcut investiţii directe în România în valoare de 3,928 miliarde euro în primele 11 luni din 2016, în creştere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior. Este un  nivel-record al ultimilor opt ani.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO