Revelionul la un hotel de patru stele din Braşov, mai scump decât o săptămână în Dubai, cu tot cu avion dus-întors

Vacanţa de Revelion în România e mai scumpă decât excursiile în străinătate. Peste 2.000 de euro este preţul pentru un pachet de patru nopţi la un hotel de patru stele din Braşov. Mai mult decât şapte zile la Dubai, cu tot cu transportul cu avionul. 
Economica.net - lun, 05 dec. 2016, 22:00

Patru nopţi la hotelul Kronwell de patru stele din Braşov, pentru perioada de Revelion, costă 2.338 de euro pentru două persoane, potrivit informaţiilor disponibile pe platforma de rezervări Booking.com. Tariful practicat de hotelul din Braşov este cel mai mare pe care platforma de rezervări îl afişează pentru perioada 30 decembrie 2016 – 3 ianuarie 2017.  

De aceşti bani, cei care plătesc peste 2.000 de euro pentru doar patru nopţi, primesc mic dejun, cină, brunch, cină festivă, au acces la SPA şi la transferurile spre Poiana Braşov. 

Hotelul mai are camere disponibile pentru Revelion, însă tariful pentru aceeaşi cameră promovată pe Booking.com porneşte de la 1.948 de euro. Petru o cameră standard, preţul este de 1.280 de euro/cameră. 

Firma care operează hotelul Kronwell din Braşov este deţinută de Rodica Popescu şi Daniel Popescu. Acesta din urma mai deţine şi centrul comercial My Place din apropierea gării Braşov, care a ars la sfârşitul lui 2012. Investiţia în hotel s-a ridicat la 14 miloane de euro şi a fost deschis în 2013. 

Cât costă Revelionul în Dubai

Tot cu aceşti bani, turiştii pot petrece şapte nopţi, cu mic dejun şi cină festiva la Dubai! Iar preţul biletului de avion este inclus. 1.400 de euro este tariful pentru Revelion Dubai de la agenţiile de turism. Pachetul include cazare şapte nopţi la un hotel de patru stele în Dubai. Iar acesta este unul dintre pachetele mai ieftine. Cei pretenţioşi pot alege cazarea la hoteluri mai scumpe şi chiar şi-aşa s-ar încadra în pragul de 2.000 de euro/cuplu. 

Bugetul alocat de români pentru vacanţele de sărbători în ţară se situează la aproximativ 1.000 lei/persoană, de Crăciun, şi la 1.500 lei/persoană pentru Revelion, dar ajunge până la o medie de 1.800 euro pentru destinaţiile exotice, spun reprezentanţii agenţiilor de turism.

Pentru Crăciun şi Revelion, pachetele trebuie cumpărate până la sfârşitul lunii noiembrie, altfel turiştii riscă să nu mai găsească locuri, decât la tarife foarte mari. Pentru perioada Sărbătorilor de iarnă rezervările încep să se facă încă din vară (iulie-august), pentru că sunt cele mai mari reduceri, atât la avion, cât şi la cazare, dar cele mai multe rezervări se înregistrează în octombrie şi noiembrie, când turiştii sunt ştiu deja unde vor să-şi petreacă sărbătorile de iarnă.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...