Orban: 330 de kilometri din cei 479 de kilometri din gazoductul BRUA sunt deja finalizaţi

Transgaz a finalizat deja 330 de kilometri din cei 479 de kilometri din conducta BRUA, proiect strategic pentru economia românească, a declarat, joi, premierul desemnat Ludovic Orban, prezent la inaugurarea staţiei de comprimare gaze de la Podişor, scrie Agerpres.
Economica.net - joi, 31 oct. 2019, 11:36
Orban: 330 de kilometri din cei 479 de kilometri din gazoductul BRUA sunt deja finalizaţi

Acesta este al doilea obiectiv de investiţii din cadrul BRUA, într-o lună, după inaugurarea staţiei de la Jupa.

„Sectorul energetic poate şi trebuie să fie motorul de dezvoltare a economiei României, însă rămâne departe de potenţial. În programul de guvernare recunoaştem şi susţinem rolul proiectelor strategice ale Transgaz şi, prin intermediul acestei companii importante, fie că e vorba de BRUA sau Ungheni-Chişinău sau gazele din Marea Neagră, avem obligaţia să luptăm pentru a face din România o ţară sigură din punct de vedere energetic”, a spus Orban.

El a arătat că proiectul BRUA are o valoare totală de 480 de milioane de euro, din care 180 de milioane de euro reprezintă grantul acordat de Comisia Europeană.

„BRUA, faza I, este unul dintre cele mai importante proiecte strategice ale Transgaz, care va permite accesul la noi surse şi facilitarea transportului de gaz caspic către Europa Centrală şi de Est”, a continuat premierul desemnat.

Potrivit acestuia, conducta permite transportul de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze în relaţia cu Bulgaria şi 1,75 miliarde de metri cubi în relaţia cu Ungaria.

„Din cei 479 de kilometri de conductă între Podişor şi Recaş, sunt gata 330 de kilometri. Sunt trei staţii de comprimare, din care cea de la Jupa a fost inaugurată pe 30 septembrie, cea de la Podişor astăzi, 31 octombrie, iar cea de la Bibeşti este în curs de execuţie şi respectă graficul”, a adăugat premierul desemnat.

Orban a arătat că BRUA este un proiect extrem de ambiţios, fiind „munca a mii de oameni în zeci de şantiere”.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...