1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

News

Orban anunță șomaj tehnic și pentru bugetari

Bugetarii vor fi împărțiți în două, o parte va lucra jumătate de lună, timp în care cealaltă va intra în șomaj tehnic, a anunțat joi premierul Ludovic Orban, care a adăugat că nu e normal ca doar mediul privat să suporte consecințele crizei cauzate de coronavirus.

09 apr, 2020 | ECONOMICA.net

"În instituțiile publice, angajații vor fi împărțiți în jumătate. Jumătate vor lucra jumătate de lună, iar restul rămân într-o formă de șomaj tehnic", a explicat joi premierul.

Acesta a adăugat că nu e normal să suporte consecințele crizei de coronavirus doar cei 1,5 milioane de angajați din mediul privat, la care putem adăuga PFA și alte forme de activitate ale profesiilor liberale.

"Nu putem să lăsăm doar pe umerii lor suportarea acestei crize, am decis să găsim o soluție să preluăm o parte din sarcini", a mai spus premierul, care a avut discuții în acest sens cu ministrul Muncii și cu cel al Finanțelor.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat la rândul său că a pregătit un proiect pentru implementarea măsurii de șomaj tehnic în rândul bugetarilor pe perioada stării de urgență. Acest proiect urmează să fie distribuit colegilor din Guvern în zilele următoare, potrivit ministrului Muncii.

De asemenea, Violeta Alexandru a adăugat că statul este pregătit să facă primele plăți pentru șomaj tehnic solicitat de firmele afectate de coronavirus.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO