Orban: Nu există taxe de criză în sistemul fiscal al Ungariei

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că regimul fiscal din Ungaria nu include niciun element temporar, iar taxele aplicate băncilor, companiilor de utilităţi, din sectorul energiei precum şi impozitul pe venit nu vor fi modificate, relatează Portfolio.hu.
Economica.net - vin, 30 nov. 2012, 16:15
Orban: Nu există taxe de criză în sistemul fiscal al Ungariei

„Nu există vreo taxă de criză în sistem ungar. Regimul fiscal nu include niciun element temporar. Ceea ce am creat este sistemul fiscal al noului model economic ungar. În doi ani şi jumătate am dat naştere unui nou model economic. Gata cu elementele temporare. Ceea ce există va rămâne în sistemul fiscal pentru o lungă perioadă de timp”, a afirmat premierul în interviul săptămânal la postul public de radio MR1.

El a precizat că nu vor avea loc reduceri ale taxelor impuse băncilor, companiilor din energie şi în general a taxelor impuse corporaţiilor cu poziţie monopolistă.

Întrebat despre posibilitatea transferului acestor costuri asupra populaţiei, Orban a subliniat că băncile nu pot transfera nici costul taxei pe tranzacţii şi nici al taxei speciale.

În privinţa negocierilor cu FMI, Orban a arătat că Ungaria a explicat în repetate rânduri că nu are nevoie de bani, ci de o plasă de siguranţă, pe care nu a obţinut-o încă.

„Nu avem nevoie de banii de la FMI. Speculatorii financiari cumpără obligaţiuni guvernamentale, ca şi populaţia, care nicicând nu a avut o încredere mai mare în statul ungar”, a spus premierul.

El a adăugat că populaţia finanţează ţara din interior, vânzările de obligaţiuni în euro către populaţie au atins joi 100 de milioane de euro, astfel că Ungaria nu are nevoie de pieţele internaţionale pentru fonduri în valută.

Orban a subliniat că ţara stă pe teren solid, cu scăderea şomajului şi a datoriei publice, un deficit bugetar de sub 3% din PIB şi creşterea natalităţii.

În privinta înrăutăţirii ratingului suveran cu o treaptă de către Standard&Poor’s, săptămâna trecută, Orban a apreciat că aceste retrogradări reprezintă vocea trecutului.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni mai repede faţă de......
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...