Organigrama FGA a fost modificată de ASF. Cuprinde şi direcţia responsabilă cu aplicarea măsurilor de redresare şi rezoluţie

Economica.net
02 02. 2016
asf_autoritatea_de_supraveghere_financiara_06479700_08930100

‘Ca urmare a prevederilor legii de redresare şi rezoluţie s-a constituit o structură distinctă, o direcţie specializată pentru gestionarea prevederilor, care ne-a revenit nouă (Fondului de Garantare a Asiguraţilor, n.r), ca urmare a deciziilor pe care ASF le va lua. Această direcţie de rezoluţie va avea experţi pe partea de management al riscului, pe partea de daune, actuari jurişti şi analişti financiari’, a menţionat Carmen Radu.

Potrivit acesteia, structura va fi similară cu cea din cadrul ASF, ‘însă cu siguranţă mai redusă din punct de vedere al numărului de angajaţi’.

‘Această direcţie deja a fost aprobată, schimbarea organigramei a fost aprobată de către Consiliul de Administraţie al ASF. În acest moment suntem în proces de recrutare internă, dar ne vom adresa şi pieţei pentru posturile care nu sunt încă acoperite şi ne pregătim să începem mandatul de administrator temporar care, deja aşa cum se ştie, va fi de conlucrare cu conducerea Carpatica, urmând să ne îndeplinim atribuţiile pe care le-am primit prin mandatul dat de către Consiliul ASF’, a mai spus preşedintele FGA.

Aceasta a subliniat că, în momentul în care Fondul a preluat portofoliul de daune al companiei Astra Asigurări, a durat mai mult timp ‘pentru că structura, organigrama Fondului de Garantare era creată doar pentru gestionarea, administrarea contribuţiilor pe care le încasau de la asigurărori’.

‘A durat ceva timp până când ne-am mărit organigrama. În acest moment lucrurile merg chiar foarte bine. Sunt convinsă că noile atribuţii pe care le-am primit o să le îndeplinim cu aceeaşi competenţă şi profesionalism. Ne dorim să fie cât mai puţine societăţi în această situaţie în piaţă. Mandatul nostru va fi întotdeauna cel pe care ASF ni-l dă şi noi, la rândul nostru, vom raporta la ASF’, a mai spus Carmen Radu.