Oscar 2017 – Lista câştigătorilor

Casey Affleck a câştigat premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din 'Manchester by the Sea', iar Emma Stone a fost desemnată cea mai bună actriţă pentru rolul din filmul 'La La Land'. 
Economica.net - lun, 27 feb. 2017, 04:53
Oscar 2017 - Lista câştigătorilor

Cel mai bun film – Moonlight

Producţia ‘Moonlight’, regizată de Barry Jenkins, a câştigat, duminică seară, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun film în cadrul celei de a 89-a ediţii a premiilor Academiei americane de film. Iniţial, Warren Beatty, cel care a decernat trofeul, a anunţat în mod eronat că ‘La La Land’ a câştigat acest premiu.

La categoria regină a Oscarurilor au mai fost nominalizate producţiile ‘Arrival’, ‘Fences’, ‘Hacksaw Ridge’, ‘Hell or High Water’, ‘Hidden Figures’, ‘Lion’, ‘Manchester by the Sea’ şi ‘La la Land’. 

În cadrul unei gafe de proporţii pentru rigorile de organizare a unei gale Oscar, prezentatorii premiului la categoria cel mai bun film, Warren Beatty şi Faye Dunaway, au anunţat drept câştigător filmul ‘La La Land’ în locul producţiei ‘Moonlight’. Confuzia a fost generalizată, membrii echipei ‘La La Land’ urcând pe scenă pentru a sărbători cel mai important premiu al serii, doar pentru a fi opriţi de organizatori care au prezentat publicului plicul în care filmul câştigător era ‘Moonlight’.

Vizibil încurcat, Warren Beatty a explicat că în momentul în care a urcat pe scenă a primit din greşeală plicul în care era anunţată Emma Stone drept câştigătoare la categoria cea mai bună actriţă cu rolul din ‘La La Land’, fiind indus în eroare că acest musical este marele câştigător al categoriei cel mai bun film. Categoria la care câştigase Emma Stone premiul Oscar a fost anunţată penultima, exact înainte de Oscarul pentru cel mai bun film.


Cel mai bun actor

Casey Affleck a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din ‘Manchester by the Sea’, în cadrul celei de a 89-a ediţii a premiilor Academiei americane de film.

La această categorie au mai fost nominalizaţi Denzel Washington (‘Fences’), Ryan Gosling (‘La La Land’), Viggo Mortensen (‘Captain Fantastic’) şi Andrew Garfield (‘Hacksaw Ridge’).

Actorul în vârstă de 41 de ani, a cărui carieră s-a derulat în cea mai mare parte în umbra mai celebrului său frate, Ben Affleck, a mai fost nominalizat la premiul Oscar pentru rol secundar în 2008 cu producţia ‘The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford’.

El a mai câştigat cu rolul din ‘Manchester by the Sea’ un Glob de Aur şi un premiu BAFTA.

 

Cea mai bună actriță

Emma Stone a primit, duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din filmul ‘La La Land’, în cadrul celei de a 89-a ediţii a Premiilor academiei americane de film.

 

Cel mai bun regizor

Damien Chazelle (‘La La Land’) a primit duminică, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun regizor, în cadrul galei celei de a 89-a ediţii a premiilor Academiei americane de film.AGERPRES

Oscarul pentru regie a fost disputat anul acesta între ‘dirijorul’ musicalului ‘La La Land’ şi Denis Villeneuve (‘Arrival’), Mel Gibson (‘Hacksaw Ridge’), Kenneth Lonergan (‘Manchester by the Sea’) şi Barry Jenkins (‘Moonlight’)

Tânărul regizor în vârstă de 32 de ani a câştigat şi două Globuri de Aur (regie şi scenariu) şi premiul BAFTA pentru regie cu ‘La La Land’ şi a mai fost nominalizat la Oscarul pentru scenariu originar. El mai are o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptare din 2015, cu filmul ‘Whiplash’.

 

Cel mai bun scenariu original

Filmul ‘Manchester by the Sea’ a primit, duminică, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original, în cadrul celei de a 89-a ediţii a premiilor Academiei americane de film.

Semnatarul scenariului, Kenneth Lonergan, i-a avut drept contracandidaţi la această categorie pe Taylor Sheridan (‘Hell or High Water’), Damien Chazelle (‘La La Land’), Yorgos Lanthimos şi Efthimis Filippou (‘The Lobster’) şi pe Mike Mills (’20th Century Women’).

 

Cel mai bun film străin

‘The Salesman’, o coproducţie Iran-Franţa, a primit, duminică, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin, în cadrul celei de a 89-a ediţii a premiilor Academiei americane de film.

La această categorie au mai fost nominalizate producţiile ‘Toni Erdmann’ (Germania), ‘A Man Called Ove’ (Suedia), ‘Land of Mine’ (Danemarca) şi ‘Tanna’ (Australia).

În regia lui Asghar Farhadi, care a semnat şi scenariul, cu Taraneh Alidoosti, Shahab Hosseini şi Babak Karimi în roluri principale, filmul ‘The Salesman’ spune povestea unui cuplu de actori iranieni a căror viaţă se complică într-o perioadă în care sunt nevoiţi să se mute într-o altă locuinţă şi repetă rolurile din celebra piesă a lui Arthur Miller, ‘Death of a Salesman’.

Aceasta este cea de-a doua victorie iraniană la secţiunea rezervată filmului străin şi vine la cinci ani după ce drama ‘A Separation’, a aceluiaşi Asghar Farhadi a câştigat prestigiosul premiu Oscar pentru film străin.

Farhadi, alături de actriţa din rolul principal, Taraneh Alidoosti, a anunţat încă de acum o lună că nu va participa la ceremonia Oscar în semn de protest faţă de decretul preşedintelui american Donald Trump privind interdicţia de călătorie pentru şapte ţări predominant musulmane, printre care şi a sa.

Regizorul iranian a ales doi cetăţeni iraniano-americani, o femeie inginer şi un fost om de ştiinţă de la NASA, pentru a-l reprezenta la Oscar. Anousheh Ansari a citit un mesaj din partea regizorului.

‘Absenţa mea este motivată de respectul pe care-l port oamenilor din ţara mea şi celor din celelalte şase ţări care au fost trataţi fără respect de această lege inumană care interzice intrarea imigranţilor în SUA (…) Divizarea lumii între categoriile noi şi duşmanii noştri generează frică, o justificare mincinoasă pentru agresiune şi război’, conform mesajului cineastului iranian.

 

Cea mai bună animație

‘Zootopia’ a primit, duminică seară, la Los Angeles, premiul Oscar pentru cel mai bun film de animaţie, în cadrul celei de 89-a ediţii a galei premiilor Academiei americane de film.

La această categorie au mai fost nominalizate animaţiile ‘Kubo and the Two Strings’, ‘Moana’, ‘The Red Turtle’ şi ‘My Life as a Zucchini’.

‘Zootopia’ a fost regizat de Byron Howard şi Rich Moore, iar vocile personajelor principale, o iepuroaică care tocmai a fost primită în rândurile poliţiei şi partenerul ei neobişnuit, un vulpoi escroc, sunt interpretate de Ginnifer Goodwin şi de Jason Bateman.

 

Cel mai bun scenariu adaptat

Filmul ‘Moonlight’ a primit duminică, la Los Angeles, premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, în cadrul celei de a 89-a ediţii a premiilor Academiei americane de film. Scenariul este scris de Barry Jenkins, după o povestire de Tarell Alvin McCraney.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...