OTE a vândut obligaţiuni de 700 milioane de euro

Grupul elen de telecomunicaţii Hellenic Telecommunications Organisation SA (OTE), proprietarul Romtelecom, a vândut obligaţiuni pe cinci ani, în valoare de 700 milioane de euro (950 milioane de dolari), un semn că pieţele financiare se deschid gradual pentru companiile elene, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 31 ian. 2013, 21:31
OTE a vândut obligaţiuni de 700 milioane de euro

Cu obligaţiuni de aproximativ 1,8 miliarde de euro care ajung la scadenţă în 2014 şi a problemelor economice cu care se confruntă cele mai mari pieţe ale OTE – Grecia şi România – compania elenă a anunţat măsuri de reducere a costurilor şi a datoriei. OTE vrea să vândă diviziile HellasSat şi Globul pentru a-şi reduce datoriile.

Cu banii obţinuţi din emisiunea de obligaţiuni compania elenă plănuieşte răscumpărarea bondurilor sale cu scadenţa în 2013 şi 2014. Rata cuponului este de 7,875%.

OTE este ultima firmă elenă care a anunţat refinanţarea datoriei, după ce condiţiile financiare s-au îmbunătăţit în urma obţinerii următoarei tranşe din pachetul de asistenţă financiară de la UE, BCE şi FMI. Vânzarea cu succes a obligaţiunilor va permite OTE să-şi prelungească termenele de achitare a datoriilor până când economia ţării va reveni pe creştere.

OTE beneficiază de un rating ‘Caa1’ din partea agenţiei Moody’s şi de un calificativ ‘B minus’ din partea Standard & Poor’s.

Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

OTE a precizat că operaţiunile de telefonie fixă din România au generat venituri de 153,5 milioane de euro în trimestrul al treilea din 2012, în scădere cu 4,1% în ritm anual. În schimb, profitul operaţional a crescut cu 20,2% în ritm anual până la 44,7 milioane euro, ceea ce reflectă implementarea iniţiativelor de reducere a costurilor la Romtelecom.

În ceea ce priveşte rezultatele diviziei de telefonie mobilă Cosmote România, în trimestrul al treilea profitul operaţional a crescut cu 16,3% până la 34,3 milioane euro, dar veniturile au scăzut cu 2,2% până la 118 milioane euro.

 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...