1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

Companii

OTE a vândut obligaţiuni de 700 milioane de euro

Grupul elen de telecomunicaţii Hellenic Telecommunications Organisation SA (OTE), proprietarul Romtelecom, a vândut obligaţiuni pe cinci ani, în valoare de 700 milioane de euro (950 milioane de dolari), un semn că pieţele financiare se deschid gradual pentru companiile elene, transmite Reuters.

31 ian, 2013 | Mediafax

Cu obligaţiuni de aproximativ 1,8 miliarde de euro care ajung la scadenţă în 2014 şi a problemelor economice cu care se confruntă cele mai mari pieţe ale OTE - Grecia şi România - compania elenă a anunţat măsuri de reducere a costurilor şi a datoriei. OTE vrea să vândă diviziile HellasSat şi Globul pentru a-şi reduce datoriile.

Cu banii obţinuţi din emisiunea de obligaţiuni compania elenă plănuieşte răscumpărarea bondurilor sale cu scadenţa în 2013 şi 2014. Rata cuponului este de 7,875%.

OTE este ultima firmă elenă care a anunţat refinanţarea datoriei, după ce condiţiile financiare s-au îmbunătăţit în urma obţinerii următoarei tranşe din pachetul de asistenţă financiară de la UE, BCE şi FMI. Vânzarea cu succes a obligaţiunilor va permite OTE să-şi prelungească termenele de achitare a datoriilor până când economia ţării va reveni pe creştere.

OTE beneficiază de un rating 'Caa1' din partea agenţiei Moody's şi de un calificativ 'B minus' din partea Standard & Poor's.

Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

OTE a precizat că operaţiunile de telefonie fixă din România au generat venituri de 153,5 milioane de euro în trimestrul al treilea din 2012, în scădere cu 4,1% în ritm anual. În schimb, profitul operaţional a crescut cu 20,2% în ritm anual până la 44,7 milioane euro, ceea ce reflectă implementarea iniţiativelor de reducere a costurilor la Romtelecom.

În ceea ce priveşte rezultatele diviziei de telefonie mobilă Cosmote România, în trimestrul al treilea profitul operaţional a crescut cu 16,3% până la 34,3 milioane euro, dar veniturile au scăzut cu 2,2% până la 118 milioane euro.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO