1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

Companii

OTE va investi 1,2 miliarde de euro în următorii patru ani

Grupul elen de telecomunicaţii Hellenic Telecommunications Organisation SA (OTE), proprietarul Romtelecom, a anunţat miercuri că intenţionează să investească 1,2 miliarde de euro pentru a-şi moderniza reţeaua din Grecia în următorii patru ani, transmite Reuters.

25 sep, 2013 | Agerpres

O mare parte din aceşti bani vor merge spre finanţarea noilor generaţii de reţele de telefonie fixă şi mobilă, a precizat directorul general de la OTE, Michael Tsamaz, după o întâlnire cu premierul grec Antonis Samaras.

'Intenţia OTE este de a investi masiv în dezvoltarea reţelei de fibră optică FTTC - VDSL pentru a ajunge treptat la o viteză de 50 de viteze Mbps', a declarat Michael Tsamaz. În ceea ce priveşte telefonia mobilă, 'investiţiile Cosmote vor fi alocate în primul rând pentru dezvoltarea de servicii 4G urmând ca gradul de acoperire a populaţiei să ajungă în mai puţin de un an la 50%', a adăugat Tsamaz.

Grupul britanic Vodafone a anunţat şi el la începutul acestei luni că are de gând să construiască o reţea 4G în Grecia pentru a putea contesta poziţia de lider de care e bucură OTE pe piaţa de telefonie mobilă din Grecia.

Grupul OTE este un angajator important în Grecia, cu 14.700 de angajaţi, şi este responsabil pentru mai mult de 100.000 de locuri de muncă indirecte. În 2012, OTE a contribuit cu peste un miliard de euro la economia Greciei prin impozite şi contribuţii sociale.

Deutsche Telekom controlează 40% din acţiunile Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, care la rândul său deţine 54,01% din Romtelecom. Divizia de telefonie mobilă, Cosmote, este prezentă pe piaţa românească prin Cosmote România, societate deţinută de grupul OTE, prin Romtelecom (30% din acţiuni) şi Cosmote Grecia (70% din titluri).

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO