OTP Bank România a obţinut un profit ajustat după impozitare de 34,7 milioane lei, la nouă luni

Economica.net
17 11. 2014
otp_bankjpg_20140307091547432_59506600

La nivel de grup, OTP a înregistrat un profit net de 347,3 milioane de euro, în primele nouă luni ale anului, cele mai bune rezultate fiind înregistrate de subsidiarele din Bulgaria, România, Muntenegru, Slovacia, Serbia şi Croaţia, se precizează în comunicat citat de Agerpres.

‘Potrivit raportului original depus la Bursa de Valori din Budapesta, subsidiara din România a OTP Group a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu active totale în valoare de 6,524 milioane de lei. (…) Profitul operaţional al băncii a crescut cu 45%, de la un an la altul, ajungând la valoarea de 109,9 milioane de lei’, se mai arată în comunicat.

În perioada analizată, activitatea de creditare a fost concentrată pe creditele de nevoi personale, cu o creştere de 29% a volumului acestora, faţă de anul precedent, în timp ce volumul creditelor pentru corporaţii a avansat cu 9% de la un an la altul şi cu 4% de la un trimestru la altul. În acelaşi timp, proporţia creditelor neperformante s-a menţinut modestă, similar aceleiaşi perioade a anului trecut, se mai arată în comunicatul băncii.

În ceea ce priveşte depozitele atrase, acestea au înregistrat o creştere de 5% pe segmentul corporaţii, în perioada analizată, în timp ce volumul depozitelor atrase de la clienţii retail a rămas stabil, raportat la totalul depozitelor. Pe segmentul IMM, volumul depozitelor atrase a continuat să urce, cu 12%, de la un trimestru la altul.

‘Rata de capitalizare a băncii s-a menţinut la 14,4% la finalul lunii septembrie, comparativ cu 12,7% la finalul lui 2013. Rezultatele pozitive sunt susţinute de creşterea cu 50 de milioane de lei a capitalului OTP Bank în cel de-al doilea trimestru din 2014’, se subliniază în comunicatul citat.

OTP Bank România a semnat, pe 30 iulie 2014, la Bucureşti, contractul de achiziţie în procent de 100% a acţiunilor subsidiarei din România a Banco Comercial Português, Millennium Bank România. Valoarea tranzacţiei este de 39 de milioane de euro, se mai arată în documentul citat.