1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

OTP Bank România şi-a majorat capitalul social cu 50 milioane lei, la 732,9 milioane lei

OTP Bank România şi-a majorat capitalul social cu aproape 50 milioane de lei (11 milioane euro), de la 682,9 milioane lei la 732,9 milioane lei, a anunţat marţi banca.

11 dec, 2012 | Mediafax

Operaţiunea a fost înregistrată săptămâna trecută la Oficiul Registrului Comerţului.

"OTP Bank România şi-a majorat capitalul social pentru a doua oară în acest an. Decizia confirmă încrederea acţionarilor în stabilitatea subsidiarei româneşti şi strategia noastră de dezvoltare", a declarat într-un comunicat preşedintele băncii, Laszlo Diosi.

După această operaţiune, OTP Bank Nyrt deţine 99,99% din titluri, restul revenind Merkantil Bank Zrt.

OTP Bank România, subsidiară a grupului bancar maghiar OTP, a înregistrat în primele nouă luni o pierdere de 2 miliarde de forinţi (7 milioane euro), faţă de un profit de 1,46 miliarde de forinţi în aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a majorării provizioanelor şi declinului veniturilor.

Profitul pentru primele nouă luni a fost afectat puternic de rezultatele din trimestrul al treilea. Astfel, banca a înregistrat o pierdere de 1,72 miliarde de forinţi (6 milioane euro) în trimestrul al treilea, faţă de un rezultat negativ de nouă milioane de forinţi în perioada similară a anului anterior, potrivit raportului grupului.


CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO