OTP Bank va implementa măsuri personalizate fiecărei categorii de clienți care au credite în derulare

Compania OTP Bank România a anunțat, prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net, că a adoptat, în contextul răspândirii pandemiei de Covid-19, un set de măsuri pentru clienții cu credite în derulare, adaptate și personalizate fiecărei categorii specifice din care fac parte: persoane fizice, IMM-uri și corporații.
Economica.net - lun, 23 mart. 2020, 17:44
OTP Bank va implementa măsuri personalizate fiecărei categorii de clienți care au credite în derulare

Banca  a luat în considerare specificul fiecărei categorii de clienți și a adaptat măsurile pe care le va lua.

Pentru clienții persoane fizice:
•    Pentru toți clienții persoane fizice care dețîn credite de nevoi personale, cu sau fară ipotecă, sau credite ipotecare, inclusiv Prima Casă, acordate anterior datei de 20.03.2020, OTP Bank România oferă posibilitatea plății ratelor la scadență sau oricând ulterior până la dată de 29 mai 2020, fără trecerea la restanță și aplicarea de penalități de întârziere. Astfel, încurajând distanțarea socială și evitarea deplasărilor care nu sunt strict necesare, OTP Bank oferă această soluție clienților care nu pot asigura la dată scadențelor lunare sumele necesare pentru rambursarea ratelor în  perioada 24.03 – 29.05.2020.
•    Clienții care nu pot asigura în contul curent sumele necesare achitării celor 2 sau 3 rate scadente în această perioadă, folosind operațiuni de la distanță, că de exemplu: încasarea salariului în contul OTP Bank, depunerea ratelor la ATM-urile OTP de tip cash-în, transfer bancar dintr-un cont deschis la o altă bancă, opțiunea „Magnetul de bani” disponibilă prin serviciul OTPdirekt etc., nu vor acumula penalități și nu vor înregistra zile de întârziere pentru respectivele sume.
•    Clienții aflați în imposibilitatea achitării integrale a ratelor acumulate în această perioadă sunt rugați să se adreseze din timp băncii pentru a găsi împreună cea mai bună soluție individuală fără niciun fel de costuri suplimentare. În caz contrar, punerea în întârziere se va face începând cu prima scadență lunară ulterioară datei de 29.05.2020 pentru toate sumele acumulate și neachitate până în acel moment.
•    În funcție de evoluția situației generale, termenul menționat mai sus (29.05.2020) ar putea fi extins.

Pentru clienții persoane juridice, IMM-uri și corporații:
•    Există soluții pregătite pentru situațiile speciale în care, din motive obiective, nu se pot prelungi facilitățile revolving conform prevederilor contractuale, unul dintre motive fiind imposibilitatea deplasării reprezentanților clienților la bancă, în vederea semnării documentației contractuale.
•    Otp Bank este conștientă că anumite segmente de activitate sunt puternic afectate și în consecință este pregătită  cu acele soluții care să permită partenerilor să depășească această perioadă. În cazul persoanelor juridice, soluția optimă este de a aplică măsuri personalizate, astfel că societatea va analiza punctual nevoia fiecărui client.

“Băncile, mai mult că oricând, trebuie să acționeze cu responsabilitate față de economia locală și cu înțelegere față de clienții lor. În acest context sensibil pentru noi toți, vrem să fim alături de clienții noștri și să colaborăm cu ei pentru a depăși, împreună, mai ușor, o perioadă de grea încercare. Vom fi deschiși și alături de ei, având în minte importanța continuității afacerilor în România.”, a declarat Gyula Fatér, CEO OTP Bank România.

În actualul context, Otp Bank recomandă clienților săi să folosească preponderent serviciile bancare la distanță, respectiv cele telefonice, online (Internet Banking și Mobile Banking) și pe e-mail, care le vor permite acestora accesul cu angajații băncii.

Despre OTP Bank România

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9 după active în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.

OTP Group aniversează anul acesta 70 de ani de activitate, în timp ce subsidiară din România marchează 15 ani de prezență de piața locală. Până astăzi, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piața Europei Centrale și de Est și este considerat un grup bancar important chiar și la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 36 de mii de angajați deservește zilnic peste 18,5 milioane de clienți din 12 țări.

Te-ar mai putea interesa și
Parc de retail în locul fostei fabrici de covoare de la Cisnădie. Dezvoltatorul Zacaria investește 11 milioane de euro în noul proiect
Parc de retail în locul fostei fabrici de covoare de la Cisnădie. Dezvoltatorul Zacaria investește 11 milioane de euro ...
Grupul Zacaria, cel mai mare dezvoltator de spații logistice din Sibiu, investește 11 milioane de euro într-un parc de retail la Cisnădie, care se va deschide anul viitor. ...
Republica Moldova renunță la restricțiile privind exporturile de făină și grâu
Republica Moldova renunță la restricțiile privind exporturile de făină și grâu
Guvernul Republicii Moldova a anunţat luni ridicarea interdicţiei de export pentru grâu şi făină, pe fondul presiunilor ...
Grindeanu a fost desemnat ministru interimar al Agriculturii
Grindeanu a fost desemnat ministru interimar al Agriculturii
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind desemnarea vicepremierului Sorin Grindeanu ca ministru interimar ...
Supracontrol STB: Controlori fără veste albastre vor verifica titlurile de călătorie
Supracontrol STB: Controlori fără veste albastre vor verifica titlurile de călătorie
Societatea de Transport București (STB) SA a demarat în luna iunie 2022 un prim proiect în cadrul activității de supracontrol, ...