OTV a intrat în faliment

OTV a intrat în faliment, după ce, miercuri, Tribunalul Bucureşti a admis solicitarea societăţii Mamitzu Production SRL, care a cerut instanţei declanşarea procedurii insolvenţei pentru televiziunea lui Dan Diaconescu.
Economica.net - vin, 30 mart. 2012, 07:23
OTV a intrat în faliment

Societatea Mamitzu Production SRL a solicitat Tribunalului Bucureşti (TB), pe 30 noiembrie 2011, deschiderea procedurii insolvenţei în cazul societăţii Ocram Televiziune SRL, potrivit datelor publicate pe site-ul TB. Materia juridică în acest caz este falimentul.

Societatea Ocram Televiziune SRL deţine licenţa audiovizuală a televiziunii OTV. Acţionarii Ocram Televiziune SRL sunt: Dan Diaconescu – asociat principal (80,1%) şi GMG Media Box SA (19,9%). Acţionarii GMG Media Box SA sunt: PSV Company SA – 99,996%, Enache Sorin şi Druică Constantin – cu câte 0,002%. Acţionarii PSV Company SA sunt: Elbahold Limited (Cipru) – 54,422728%, Asociaţia salariaţilor din SNP Petrom SA (25 asociaţi) – 25%, PSV Company SA – 10,010714% şi acţionari persoane fizice (8577) – 10,566558%. Acţionar unic al Elbahold Limited (Cipru) este Berhill Limited (Cipru), al cărei acţionar unic este Luca Liviu.

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul TB, instanţa a admis miercuri, 28 martie, solicitarea Mamitzu Production SRL de declanşare a procedurii insolvenţei în cazul OTV.

De asemenea, instanţa ordonă ridicarea dreptului de administrare a debitoarei (OTV, n.r.) şi dispune încetarea mandatului administratorilor statutari ai debitoarei. Instanţa a decis, totodată, să desemneze provizoriu, până la prima adunare a creditorilor, ca administrator judiciar pe ACSIS SOLV IPURL, cu o retribuţie lunară de 2.000 lei, exclusiv TVA, din averea debitoarei.

Pe de altă parte, dacă administratorul judiciar refuză numirea pe motive temeinice, va notifica judecătorul sindic în termen de 5 zile de la comunicarea sentinţei de numire, sub sancţiunea aplicării unei amenzi de 500 – 1.000 lei în caz de necomunicarea refuzului.

Administratorul judiciar va notifica creditoarea, debitoarea, acţionarii/ asociaţii şi ORC – Bucureşti cu privire la următoarele aspecte: termenul limită pentru înregistrarea cererilor de administrare a creanţelor la 21.05.2012; termenul de verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar la 21.06.2012; termenul de definitivarea tabelului creanţelor la 21.07.2012; termenul pentru soluţionarea contestaţiilor la tabelul preliminar la 11.07.2012; locul şi data, respectiv ora primei şedinţe a adunării generale a creditorilor.

În termen de 40 de zile de la comunicare, administratorul judiciar va întocmi un raport amănunţit asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă, cu menţionarea persoanelor cărora le-ar fi imputabilă pentru a putea fi angajată răspunderea patrimonială a acestora.

Administratorul judiciar va inventaria patrimoniul debitoarei şi va lua măsuri pentru conservarea bunurilor, aplicând sigilii acolo unde este cazul, va întocmi bilanţul de deschidere a procedurii, va depune diligenţe pentru recuperarea creanţelor debitoarei. Pe durata perioadei de observaţie, administratorul judiciar se va îngriji de redimensionarea organigramei, astfel încât să corespundă acestei etape şi va asigura continuarea activităţii în scopul obţinerii unui rezultat financiar cât mai bun.

De la data deschiderii procedurii, se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitoarei sau bunurilor sale, respectiv orice termene de prescripţie a acestor acţiuni.

Pe perioada de observaţie, OTV va putea să continue desfăşurarea activităţilor curente şi poate efectua plăţi către cunoscuţi care să se încadreze în condiţii obişnuite de exercitare a activităţii curente sub conducerea administratorului judiciar. Administratorul judiciar va menţine sau va denunţa contractele încheiate de debitoare în funcţie de necesităţi şi oportunitatea lor, iar acolo unde se impune va solicita anularea actelor frauduloase încheiate în dauna creditoarei şi a oricăror transferuri patrimoniale.

Decizia instanţei de admitere a procedurii insolvenţei în cazul OTV poate fi atacată cu recurs în 7 zile de la comunicare.

Decizia Tribunalului Bucureşti vine după ce, marţi, CNA a aplicat OTV cea mai drastică sancţiune posibilă – înjumătăţirea licenţei audiovizuale -, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală, astfel postul mai poate emite până pe 28 septembrie. Licenţa audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 1 aprilie 2013, fapt pentru care înjumătăţirea perioadei licenţei sale face ca televiziunea lui Dan Diaconescu să mai poată emite până pe 28 septembrie 2012, după cum au spus membrii CNA. Ulterior, dacă doreşte ca OTV să mai poată emite, Dan Diaconescu trebuie să ceară CNA prelungirea licenţei.

Dan Diaconescu mai deţine însă o televiziune – Direct Digital TV (DDTV), pe care o poate folosi în cazul în care licenţa OTV nu va mai fi prelungită după 28 septembrie 2012.

Prezent la şedinţa de marţi a CNA, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV şi realizator al emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

„Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcţie în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai altor partide”, a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. „Nu am nicio legătură directă în acte şi nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)”, a spus Dan Diaconescu. El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a „luptei” pe care o are cu Traian Băsescu, dar şi ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanţii unor partide politice.

Pe de altă parte, joi, în faţa clădirii în care, la etajul al şaselea, se află birourile Consiliului Naţional al Audiovizualului, peste 600 de persoane au protestat nemulţumite de faptul că instituţia a decis că OTV nu va mai putea emite din 28 septembrie. Protestul lor nu a fost autorizat de Primăria Capitalei.

Tot joi, CNA a respins solicitarea OTV de reanalizare a sancţiunii prin care Consiliul a decis înjumătăţirea licenţei televiziunii lui Dan Diaconescu.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...