OTV nu se mai închide

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, solicitarea OTV de suspendare a deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului privind înjumătăţirea licenţei acordate postului, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Cătălin Fenechiu.
Economica.net - vin, 11 mai 2012, 11:49
OTV nu se mai închide

Potrivit avocatului OTV, Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) nr. 157 din 27 martie privind reducerea licenţei OTV cu şase luni, până la data de 28 septembrie.

Decizia a fost luată în dosarul în care OTV a cerut anularea deciziei CNA. Cererea OTV de anulare a deciziei CNA urmează să se judece în 29 mai, la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit avocatului, mai există alte două decizii de înjumătăţire a licenţei OTV, iar televiziunea ar fi trebuit să se închidă în 29 mai.

Fenechiu a mai spus că marţi se va discuta la CNA o a patra cerere de înjumătăţire a licenţei OTV şi că lichidatorul judiciar a scos emisiunea lui Dan Diaconescu din grila de programe, începând din 17 mai.

„Vom câştiga, pentru că este un abuz fără margini să închizi o televiziune într-o lume civilizată”, a mai declarat Fenechiu.

Decizia poate fi contestată cu recurs la instanţa supremă.

Avocatul Fenechiu a mai spus că OTV va contesta şi celelalte decizii ale CNA, precum şi o eventuală nouă decizie care se va da marţi.

Licenţa OTV ar fi trebuit să expire în mod normal în 1 aprilie 2012.

În 27 martie, CNA a hotărât înjumătăţirea licenţei audiovizuale a OTV, astfel că aceasta ar fi trebuit să expire pe 28 septembrie 2012.

În 10 aprilie, CNA a decis din nou înjumătăţirea licenţei, pentru că Dan Diaconescu a continuat să îşi facă publicitate politică, astfel că televiziunea mai putea emite până pe 4 iulie.

Şirul de sancţiuni de înjumătăţire a licenţei audiovizuale a OTV aplicate de CNA – fără precedent în istoria Consiliului – a culminat în şedinţa din 24 aprilie cu o nouă propunere de înjumătăţire (reducere cu 36 de zile, până la data de 29 mai) a licenţei televiziunii lui Dan Diaconescu, făcută de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA.

Sancţiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 12 – 19 aprilie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru „viitorul preşedinte al României” Dan Diaconescu, dar şi pntru formaţiunea politică pe care acesta o conduce – Partidul Poporului.

Astfel, potrivit ultimei decizii CNA, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite până pe 29 mai.

Ulterior, dacă doreşte ca OTV să mai poată emite, Dan Diaconescu trebuie să solicite CNA o nouă licenţa audiovizuală.

CNA a stabilit această sancţiune drastică – de înjumătăţire a licenţei deja înjumătăţite a OTV – după ce, în ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV următoarele sancţiuni: o somaţie publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obişnuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.00 – 19.10 (stabilită de CNA pe 4 octombrie 2011), o altă decizie de întrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, în acelaşi interval
orar (aplicată de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar şi o decizie de întrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, între orele 18.00 – 21.00 (stabilită de CNA pe 15 martie).

Prezent la şedinţa CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV şi realizator al emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

„Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcţie în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenţi şi alţi reprezentanţi ai altor partide”, a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. „Nu am nicio legătură directă în acte şi nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)”, a spus Dan Diaconescu.

El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a „luptei” pe care o are cu Traian Băsescu, dar şi ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanţii unor partide politice.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu mai deţine o televiziune – Direct Digital TV (DDTV).

CNA: Instanţa a decis suspendarea, nu anularea deciziei de reducere a licenţei OTV. Vom face recurs

Curtea de Apel Bucureşti a decis doar suspendarea, nu şi anularea deciziei CNA prin care licenţa OTV a fost înjumătăţită până la 28 septembrie 2012, a declarat pentru MEDIAFAX Răsvan Popescu, preşedintele CNA, precizând că instituţia va face recurs în cel mai scurt timp.

„Este vorba doar de o suspendare a deciziei CNA şi nu de anularea ei. Aşteptăm motivarea instanţei pentru a face recurs în cel mai scurt timp. Oricum emisiunea care ridica cele mai multe probleme, respectiv emisiunea domnului Dan Diaconescu, va fi retrasă din grila postului începând cu data de 17 mai, aşa cum ne-a notificat administratorul judiciar al societăţii Ocram Televiziune SRL (societatea care deţine licenţa OTV, aflată în insolvenţă, n.r.). În continuare, o să ne judecăm pe fond, unde sperăm să obţinem o confirmare a deciziei CNA”, a declarat Răsvan Popescu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody’s a îmbunătățit ratingul Transelectrica la „Baa3”, cu perspectivă stabilă
Moody's a îmbunătăţit luni la "Baa3" ratingul pe termen lung atribuit companiei naţionale de transport a energiei electrice ...
Intesa Sanpaolo ar putea finanța compania rusă Novatek pentru producția de gaze naturale în zona arctică
Intesa Sanpaolo ar putea finanța compania rusă Novatek pentru producția de gaze naturale în zona arctică
Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, ar putea ajuta la finanţarea proiectului Arctic LNG 2 al firmei ruse ...
Cehia înăsprește restricțiile în contextul extinderii pandemiei de coronavirus
Cehia înăsprește restricțiile în contextul extinderii pandemiei de coronavirus
Guvernul ceh a anunţat miercuri o înăsprire a controalelor şi restricţiilor sanitare, ca răspuns la o recrudescenţă ...