1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

News

Pachet salarial record pentru şeful Nissan

Carlos Ghosn, directorul general de la Nissan Motor Co, al doilea mare constructor auto japonez, a primit în ultimul exerciţiu fiscal pentru prima dată un salariu şi bonusuri de peste un miliard de yeni (opt milioane de dolari), transmite Bloomberg.

23 iun, 2015 | Agerpres

Potrivit informaţiilor comunicate marţi de Nissan, companie controlată în proporţie de 43,4% de Renault, în exerciţiul care s-a încheiat la data de 31 martie 2015 Ghosn a fost plătit cu 1,035 miliarde de yeni (8,4 milioane de dolari), în creştere cu 4% comparativ cu exerciţiul precedent.

Carlos Ghosn, unul dintre directorii de companii din Japonia cel mai bine plătiţi, a fost recompensat cu 7,2 milioane de euro şi în calitatea sa de director general la Renault SA, cu 169% mai mult decât suma de 2,67 milioane de euro de care a beneficiat în 2013.

Printre cele 2.451 de companii japoneze care au dat publicităţii până acum raportul lor anual, doar 77 de directori de la 32 de firme au primit un pachet de salariu şi bonusuri mai mare de 100 de milioane de yeni, susţine firma Tokyo Shoko Research. Cel mai bine plătit director al unei companii japoneze este CEO-ul de la Softbank Corp, Nikesh Arora, care a primit 16,56 miliarde de yeni (135 milioane de dolari).

Cu toate că este unul din cei mai bine plătiţi directori de companii din Japonia, Ghosn este devansat de omologii săi americani şi europeni. Directorul Ford Motor Co., Alan Mulally, care s-a retras la mijlocul anului trecut a câştigat 22 milioane de dolari în 2014 iar succesorul său Mark Fields a câştigat 18,6 milioane de dolari. CEO-ul de la General Motors Co., Mary Barra, a fost recompensat cu 16,2 milioane de dolari. De asemenea, directorul Fiat Chrysler Automobiles NV, Sergio Marchionne, a câştigat anul trecut 6,6 milioane de euro sub formă de salariu şi stimulente la care se adaugă un bonus de 24,7 milioane de euro, 1,6 milioane acţiuni şi un alt bonus de 12 milioane de euro care îi va fi plătit în momentul în care demisionează. În sfârşit, directorul Volkswagen AG, Martin Winterkorn a fost plătit cu 15,9 milioane de euro în 2014

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO