Pain Plaisir şi-a relocat magazinul din Dorobanţi, pe strada Puţul lui Zamfir

Brutăria artizanală Pain Plaisir a inaugurat pe 1 iunie 2020 noul magazin din București, situat pe strada Puțul lui Zamfir, în urma unei investiții de 160.000 de euro + TVA, realizată din fonduri proprii, care reprezintă, practic, relocarea magazinului din Dorobanți.
Economica.net - lun, 22 iun. 2020, 07:30
Pain Plaisir şi-a relocat magazinul din Dorobanţi, pe strada Puţul lui Zamfir

Compania continua planul de investiții și dezvoltare rezultat în urma derulării unui proiect co-finanțat de BERD pentru planificare strategică și poziționare pe piață.

„Avem încredere în piața locală, în consumatorii români și în puterea comunităților unite, care s-a văzut și acum în criza generată de pandemie. Companiile care au reușit să fidelizeze clienții și chiar să dezvolte o comunitate în jurul afacerii lor vor trece cu bine, chiar dacă prin mari eforturi, de eventuala scădere economică care se preconizează”, a declarat Irina Stăncescu, co-fondator Pain Plaisir. „Ne-am dorit să păstrăm conceptul de magazin-destinație care ne caracterizează, unde clienții vor avea parte de aceleași servicii și produse de calitate, dar în care, în contextul actual, își vor putea face cumpărăturile rapid, cu ușurință și în siguranță”, spune Irina Stăncescu, co-fondator Pain Plaisir.

În noul magazin Pain Plaisir, în conformitate cu indicațiile autorităților, vor avea acces doar două persoane în același timp, limitele de distanță vor fi semnalizate vizibil pe podea prin autocolante, iar purtarea măștii de protecție va fi obligatorie. De asemenea, pentru a limita timpul petrecut în magazin, gama de produse va fi restrânsă, pentru o perioadă, doar la cele esențiale.

„De la începutul crizei sanitare în alte țări am decis să fim precauți și ne-am asigurat că fiecare angajat va dispune de echipamentele de protecție personală necesare desfășurării activității, iar pe măsură ce situația a evoluat, am implementat și alte măsuri”, a declarat Irina Stăncescu. „Am asigurat transportul angajaților la locul de muncă, am regândit turele și programul de lucru pentru a minimiza contactul, am luat temperatura fiecăruia la începutul zilei, am marcat grafic păstrarea distanței și am servit clienții exclusiv la geam și prin livrări”, a adăugat aceasta.

De la înființare, compania a investit 570.000 de euro, principalele proiecte fiind deschiderea primei brutării și extinderea acesteia, dezvoltarea unui nou spațiu de producție, deschiderea celui de-al doilea magazin și relocarea acestuia, crearea identității și a magazinului online, implementarea software-ului ERP pentru planificarea producției și gestionarea afacerii, dar și inițierea unui proces de rebranding.

Cifra de afaceri a companiei a fost de aproape 1,7 milioane de euro în 2019 și estimează afaceri de aproape 2 milioane de euro în 2020 și un număr de peste 60 de angajați.

Fondată în 2013 de Irina Stăncescu și Tom Rees, Pain Plaisir este o brutărie artizanală care oferă clienților produse de brutărie și patiserie proaspete, cu maia si fără coloranţi, amelioranţi sau conservanti. Compania deține două magazine în București, în Kiseleff și Puțul lui Zamfir, folosește majoritar ingrediente și materii prime locale și a creat o comunitate în jurul brutăriei și a ideii de pâine ca element central al mesei, la care se adună toată familia.

Pain Plaisir se va concentra pe deschiderea de magazine „aproape de casă”, pentru moment doar in București, deoarece pâinea artizanală trebuie consumată proaspătă și cumpărată aproape zilnic, în lipsa agenților de conservare și afânare. Pain Plaisir estimează o cifră de afaceri de două milioane euro în 2020, obținută alături de o echipă de peste 60 de angajați.

 

Te-ar mai putea interesa și
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele deficienţe în aprovizionarea cu carburant, după ce atacurile cu drone au......
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Autostrada Sibiu – Pitești: Porr a săpat 855 de metri din primul tunel veritabil de autostradă din România VIDEO
Constructorul austriac Porr a săpat 855 de metri pe ambele fire ale primului tunel veritabil de autostradă din România, ...
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Leferman, Berarii României: Suntem la 20% grad de colectare a ambalajelor SGR puse în piaţă
Gradul de colectare înregistrat prin Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) a înregistrat o creştere exponenţială de ...