Pâinea românească ar putea ajunge pe mesele arabilor

O delegaţie din România a fost alături de comisarul european pentru agricultură Phil Hogan în Arabia Saudită şi Iran pentru a promova produsele de morărit şi panificaţie din ţara noastră. Cele două state ar putea importa de la noi făină şi produse de panificaţie.
Economica.net - mar, 14 nov. 2017, 21:03
Pâinea românească ar putea ajunge pe mesele arabilor

Pâinea românească ar putea ajunge pe mesele din lumea arabă, câteva zeci de companii din Arabia Saudită şi Iran manifestându-şi interesul de a importa, urmare a participării Asociaţiei Naţională a Industriilor de Morărit şi Panificaţie din România – ANAMOB la o misiune economică în cele două state.

Asociaţia a fost singura din România care s-a alăturat comisarului european pentru agricultură Phil Hogan şi altor peste 50 de companii şi asociaţii europene într-o vizită menită să promoveze produsele agricole europene pe cele două pieţe. Misiunea a avut loc în perioada 7-9 noiembrie în Arabia Saudită şi 10-13 noiembrie în Iran. Astfel de misiuni au mai fost anul acesta în Canada, Columbia, Mexic, Vietnam, Indonezia, China şi Japonia.

„Aceasta misiune economică face parte dintr-o serie de misiuni pe care comisarul european le face anual pentru deschiderea pieţelor pentru produsele agricole din Europa. Pentru noi nu este prima astfel de misiune.Am fost selectaţi să facem parte din această delegaţie”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Viorel Marin, preşedintele ANAMOB.

Potrivit acestuia, delegaţia din România a prezentat arabilor, cu scopul de a exporta, tot ce înseamnă produse de morărit, adică toate tipurile de făina, de cereale,  produse de panificaţie, în special congelate, şi produse de patiserie proaspăta sau congelată.

„Reacţia lor a fost foarte bună. În aceste ţări deficitul de astfel de produse este foarte mare, astfel că interesul lor de a importa era deja stabilit. Şi dacă vom stabili legături comerciale cu 5-6% dintre cei cu care am luat legătura şi tot este foarte bine. Din Arabia Saudită ne-am întâlnit cu vreo 30 de companii, iar din Iran vreo 40. Concurăm cu toată lumea pe această piaţă, dar atuul nostru trebuie să stea în calitate produselor, preţ, seriozitate şi o combinaţie între relaţiile comerciale şi cele  interpersonale. Eu cred însă că avem talentele necesare la nivelul Asociaţiei şi al companiilor pentru a depăşi diferenţele culturale, de gust şi mentalitate”, mai spune Marin.

În momentul de faţă, exporturile României de produse de morărit şi panificaţie sunt aproape inexistente. 

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...