1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Pambac va investi 40 milioane lei în producţie şi magazine printr-un credit de la Banca Transilvania

Banca Transilvania acordă un credit de aproape 40 milioane lei (peste 9 milioane euro) companiei de morărit şi panificaţie Pambac Bacău, care va folosi banii pentru investiţii în reţeaua de magazine şi modernizarea liniilor de fabricaţie.

23 iul, 2013 | Mediafax

Prezentă pe piaţă din anul 1968, Pambac este o firmă cu capital integral românesc care are în portofoliu mărci precum Pambac, Grania, Gata, Flavora, K7, Ador, Puufuulet şi Megafort.

La începutul acestui an, familia Grigoriu, proprietarii traderului de îngrăşăminte Comfert, şi omul de afaceri Anton Guţu, care deţine traderul de cereale Popasul Trebeş, au preluat compania de morărit, panificaţie şi paste, tranzacţie aprobată de Consiliul Concurenţei. Anterior, producătorul de pâine a fost deţinut de membrii Consiliului de Administraţie, compania fiind privatizată la începutul anilor 1990 prin metoda MEBO, proces prin care acţiunile au fost distribuite angajaţilor.

Pe lângă producţie, Pambac deţine în Bacău şi o reţea de 13 magazine alimentare sub brandul Pambac.

Anul trecut, potrivit datelor de pe site-ul companiei, cifra de afaceri a Pambac a scăzut cu 23,4% faţă de 2011, la 119,9 milioane lei, iar numărul angajaţilor a fost redus de la 605 la 533.

Potrivit informaţiilor Banca Transilvania, banca are o cotă de piaţă de 15% în judeţul Bacău, în funcţie de active, 17 sedii şi peste 56.000 de clienţi, persoane fizice şi companii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO