Pambuccian: Putem trece la un Parlament online, cheltuielile ar fi reduse la 20%

Liderul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, s-a pronunţat, vineri, pentru înfiinţarea unui Parlament "on-line", care ar permite reducerea costurilor funcţionării legislativului la 20 la sută.
Economica.net - vin, 14 dec. 2012, 16:37
Pambuccian: Putem trece la un Parlament online, cheltuielile ar fi reduse la 20%

El a făcut aceste declaraţii, întrebat despre cum crede că va funcţiona viitorul Parlament, care va avea un număr de 587 de membri.

„Nu cred că o să fie mai complicat decât a fost până acum. În ceea ce priveşte cheltuielile, eu voi reitera o propunere mai veche, pe care am făcut-o în Parlamentul trecut. Putem trece la un Parlament on-line, în care oamenii stau în circumscripţii, iar metodele de comunicare sunt foarte simple: putem folosi un sistem de video-conferinţa, cu un sitem de vot integrat şi posibilitatea grupării celor care se consultă”, a susţinut deputatatul.

„Te poţi consulta foarte uşor, foarte repede şi fără să te audă cineva cu colegii de grup parlamentar”, a fost de părere acesta.

El a arătat că grupul său parlamentar are în stânga puterea şi în dreapta opoziţia. „E destul de greu să te consulţi în timpul votului. Pe când, într-un sistem de genul acesta chestiunea aceasta ar fi rezolvată. În plus, cheltuielile ar ajunge undeva la 20 la sută din costul actual al Parlamentului”, a ţinut să precizeze Varujan Pambuccian.

Potrivit afirmaţiilor sale, parlamentarii ar putea sta în circumscripţii, alături de electorat, iar cheltuielile nu numai că nu ar exceda bugetului Parlamentului, dar ar fi aproximativ o cincime din bugetul anului trecut.

„Parlamentarii ar putea să ia cuvântul prin video-conferinţă, să voteze, să nu aibă foarte multe scuze pentru absenţe”, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...