1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Pană la un sistem de răcirea bazinului Reactorului 3 al centralei nucleare de la Fukushima

Sistemul de răcirea combustibilului nuclear uzat stocat în bazinul Reactorului numărul 3 al centralei avariate Fukushima s-a oprit în mod brusc vineri, dintr-un motiv necunoscut, a anunţat compania care o explotează, Tokyo Electric Power (TEPCO), relatează AFP.

05 apr, 2013 | Mediafax

O alarmă s-a declanşat la ora locală 14.27 (8.27, ora României), iar tehnicieni au constatat că dispozitivul era oprit. Ei încearcă, în prezent, să înţeleagă cauza acestui incident, a precizat un purtător de cuvânt al grupului.

Compania speră să repornească sistemul vineri.

Situaţia nu este considerată alarmantă, pentru moment, temperatura apei din bazin fiind de 15,1 grade Celsius, anunţă grupul într-un comunicat.

Însă acest nou incident subliniază vulnerabilitatea instalaţiilor.

Bazinul Reactorului 3, distrus complet de o explozie de hidrogen, conţine peste 500 de ansambluri de combustibil uzat.

Acest nou incident este a doua problemă gravă ce are loc la Fukushima, în mai puţin de o lună, la un sistem de răcire.

Pe 19 martie, sisteme de răcire de la bazinele 1, 3 şi 4, dar şi al bazinului comun s-au oprit din cauza unei pene de electricitate, despre care s-a aflat ulterior că a fost cauzată de un scurtcircuit provocat de un şobolan.

Compania TEPCO a fost criticată aspru pentru că a anunţat această avarie gravă abia după trei ore.

Numeroase mijloace tehnice provizorii instalate cu scopul evitării a ceea este mai rău sunt în continuare în serviciu şi sunt foarte vulnerabile.

Situaţia centralei Fukushima este considerată stabilizată începând din decembrie 2011, dar instalaţia este foarte fragilă, în special în cazul unui nou cutremur urmat de un tsunami, ca cele care au pus în pericol acest complex atomic la 11 martie 2011.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO