Pană, MS: Unifarm va achiziţiona, săptămâna viitoare, 60.000 de doze de vaccin antitetanos

Unifarm va achiziţiona, săptămâna viitoare, 60.000 de doze de vaccin antitetanos, pentru asigurarea cantităţilor necesare anul acesta, din 2010 acest produs fiind importat, întrucât Institutul "Cantacuzino" nu l-a mai fabricat, a declarat secretarul de stat din MS Adrian Pană.
Economica.net - vin, 12 apr. 2013, 07:17
Pană, MS: Unifarm va achiziţiona, săptămâna viitoare, 60.000 de doze de vaccin antitetanos

„Pentru corecta informare a pacienţilor, s-a constatat că există stocuri de vaccin antitetanos atât în DSP-uri, cât şi în unităţile sanitare cu paturi, potrivit verificărilor efectuate în data de 10 aprilie 2013. Întrucât Institutul Cantacuzino nu a mai produs vaccin antitetanos din 2010, vaccinul a fost importat de la acea perioadă până în prezent”, a declarat Pană, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii (MS), remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit secretarului de stat, în cursul săptămânii viitoare, potrivit contractului semnat, Unifarm va achiziţiona o nouă tranşă de 60.000 de doze de vaccin antitetanos.

„Menţionez că preţul de achiziţie este mai mic decât preţul existent pe piaţă. De asemenea, în următoarele săptămâni, se vor asigura cantităţile necesare pentru tot anul 2013”, a mai spus Pană.

Purtătorul de cuvânt al Spitalul Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, Mariana Negoiţă, a declarat presei, joi, că unitatea mai are pe stoc doar 20 de fiole de vaccin antitetanic şi că a făcut cereri în vederea achiziţionării de astfel de doze la mai mulţi furnizori, inclusiv Unifarm, dar fără succes.

„La Spitalul Judeţean Mureş mai avem pe stoc sau cel puţin aveam ieri ( miercuri – n.r.) 20 de fiole de vaccin antitetanic. Am demarat o serie de acţiuni la mai mulţi furnizori, din păcate nu am găsit nicio firmă care să ne furnizeze fiolele de vaccin antitetanic. Noi am trimis o adresă către Unifarm, care este reprezentantul statului şi care trebuie să rezolve situaţia, am luat legătura cu firmele private – distribuitori de medicamente, depozite de medicamente – din păcate nu am găsit pe nicăieri”, a spus Negoiţă.

Negoiţă a afirmat că, anul trecut, SCJ Mureş a achiziţionat aproximativ 850 de fiole de vaccin antitetanic de la Unifarm, în condiţiile în care Institutul Cantacuzino nu mai produce acest vaccin.

„Nu am primit de pe secţii reclamaţii că nu ar fi, având în vedere că noi am mai avut câteva în stoc. Din păcate, problema nu o putem rezolva noi. Aşteptăm ca şi firmele distribuitoare de medicamente să îşi facă datoria. Institutul Cantacuzino nu mai face acest vaccin de ceva vreme. Anul trecut noi am achiziţionat prin Unifarm, în 2011 am achiziţionat de la Cantacuzino. Anul acesta am trimis tot aşa o adresă către Unifarm, dar încă nu am primit un răspuns”, a arătat ea.

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, Ovidiu Butuc, a anunţat că spitalul său deţine suficiente doze pentru încă trei-patru luni.

Te-ar mai putea interesa și
Ford Motor cumpără platforma Electriphi
Ford Motor cumpără platforma Electriphi
Compania Ford Motor a anunţat joi că va achiziţiona platforma Electriphi, care furnizează servicii de administrare a staţiilor de reîncărcare pentru vehiculele electrice şi soft pentru......
Ioana Mihăilă: În PNRR sunt prevăzute investiții de 150 de milioane de euro pentru prevenirea infecțiilor din spitale
Ioana Mihăilă: În PNRR sunt prevăzute investiții de 150 de milioane de euro pentru prevenirea infecțiilor din spitale
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat joi că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt prevăzute ...
Hidroelectrica a început acțiunea de modernizare a echipamentelor de la Porțile de Fier I
Hidroelectrica a început acțiunea de modernizare a echipamentelor de la Porțile de Fier I
Societatea Hidroelectrica a anunțat joi că a semnat contractul de achiziție sectorial având ca obiect ”Modernizarea ...
Curtea Supremă a SUA a respins cererea de anulare a legislației Obamacare
Curtea Supremă a SUA a respins cererea de anulare a legislației Obamacare
Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat joi să anuleze legislaţia Obamacare care, introdusă de fostul preşedinte Barack ...