1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Panama Papers: Peste 100 de nume din România, oameni de afaceri cu impact mare în economie - RISE Project

Cea mai mare scurgere de informații din istoria jurnalismului va scoate la lumină cum funcționează corupția transnațională sau evitarea taxelor. E vorba de peste 11 milioane de documente ale unei firme de avocatură din Panama, care au fost trimise trimise jurnaliștilor. Sunt dezvăluite identităţi ale unor personaje care au apelat la paradisuri fiscale tocmai pentru a li se pierde urma.

05 apr, 2016 | DIGI24

Documentele legate de România conțin peste 100 de nume și sunt analizate de grupul de jurnaliști de investigație RISE Project. Vor fi publicate într-o serie de articole pe parcursul săptămânilor viitoare.

"E o colaborare transfrontalieră, avem deja peste 100 de nume din România, dar nu e un proces de Copy/Paste, adică nu iei datele din baza de date și apoi le pui rapid online, e vorba de investigații. Noi am început acum vreo șase luni să lucrăm la investigațiile astea și suntem vreo zece angrenați în anchete. Facem analiză de date, lucrăm și cu programatori. Pe lângă asta colaborăm cu jurnaliști din afara țării în rețeaua de investigații ICIJ. Vom mai lucra în următoarele săptămâni, în următoarea lună, cu siguranță", a declarat Paul Rusu, jurnalist de investigații din cadrul RISE Project pentru Digi24.

Articolul intergral, aici

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO