1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Panetta: SUA au definitivat planurile pentru un atac militar împotriva Iranului

Secretarul american al Apărării, Leon Panetta, a declarat într-un interviu că Statele Unite au definitivat planurile pentru un atac militar împotriva Iranului pentru a împiedica regimul să obţină arma nucleară în cazul unui eşec al diplomaţiei, relatează ABC News, în pagina electronică.

28 mai, 2012 | Mediafax

"Unul dintre lucrurile pe care le facem la Departamentul Apărării este să facem planuri. Şi avem planuri pe care să le implementăm în orice situaţie pentru a ne apăra", a declarat Panetta într-un interviu acordat postului de televiziune american.

Întrebat despre recentele comentarii ale ambasadorului american în Israel, Daniel Shapiro, că Statele Unite au făcut deja pregătiri pentru un potenţial atac asupra Iranului, Panetta şi-a exprimat speranţa că diferendul va fi rezolvat pe cale paşnică, dar a subliniat clar că Washingtonul nu va tolera un Iran înarmat nuclear.

"Premisa fundamentală este că nici Statele Unite, nici comunitatea internaţională nu îi vor permite Iranului să dezvolte o armă nucleară. Vom face tot ce putem pentru a-l împiedica să dezvolte o armă", a conchis el.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO