Panică la Târgu Jiu. Un bărbat a dat foc primăriei

Piromanul este în vârstă de 55 de ani şi se afla în stare de ebrietate. Christian Ciocan a declarat la RTV că în urma acţiunii sale uşa primăriei a ars în întregime.
Economica.net - sâm, 12 nov. 2011, 10:43

Panică la primăria Târgu Jiu, după ce un bărbat a aruncat cu benzină în sediul instituţiei. Acelaşi individ a incendiat mai multe garaje în această dimineaţă.

Poliţia l-a reţinut şi spune că este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, a declarat la RTV că acesta a aruncat cu substanţe inflamabile în uşa primăriei, care a ars aproape în întregime, în ciuda intervenţiei prompte a paznicilor.

Bărbatul locuia într-un garaj, iar supărarea sa a venit din faptul că proprietarul l-a anunţat că în această dimineaţă trebuie să-şi părăsească adăpostul. Atunci, el a incendiat locul, după care s-a îmbătat şi a pornit spre sediul primăriei, pe care a încercat să-l incendieze.

Întreaga acţiune s-a desfăşurat sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 5.

Într-un comunicat postat pe site-ul Poliţiei Române se arată următoarele: „În dimineaţa acestei zile, la ora 04:59, ofiţerul de serviciu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, a sesizat Poliţia municipiului Târgu-Jiu, despre faptul că persoane necunoscute au aruncat cu o substanţă inflamabilă asupra uşii de acces în instituţie.

Imediat la faţa locului au ajuns poliţiştii din cadrul I.P.J. Gorj, care, împreună cu lucrători ai primăriei au stins incendiul, fără a se înregistra victime sau pagube materiale majore. O echipă operativă complexă din cadrul I.P.J. Gorj, formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, specialişti criminalişti şi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au demarat de urgenţă activităţile specifice de cercetare şi investigare pentru identificarea suspecţilor şi lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

În jurul orelor 07:30, poliţiştii l-au depistat pe principalul suspect pe raza municipiului Târgu-Jiu. Cel în cauză, L.M., de 55 ani, din oraşul Călan, judeţul Hunedoara, a fost condus la sediul I.P.J. Gorj pentru audieri”.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...