1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Papa Francisc a donat 50.000 de dolari sinistraţilor argentinieni

Papa Francisc a donat suma de 50.000 de dolari compatrioţilor săi victime ale unor inundaţii violente în Argentina, soldate cu cel puţin 51 de morţi în oraşul La Plata, la aproximativ 60 de kilometri de Buenos Aires, a anunţat vineri nunţiul apostolic în această ţară, relatează AFP.

06 apr, 2013 | Mediafax

Primul Papă latino-american "a pus la dispoziţia Arhiepiscopatului din La Plata suma de 50.000 de dolari, destinată ajutorării de urgenţă a victimelor inundaţiilor", a anunţat nunţiul, citat de Agenţia Argentiniană Catolică de Informaţii (AICA).

Nunţiul, monseniorul Paul Tscherrig, a declarat că Papa "doreşte să îşi exprime în mod concret apropierea spirituală faţă de toţi cei care suferă şi de cei cărora, în mod generos, le oferă ajutor şi susţinere".

Acest ajutor va fi alocat de către Consiliul Pontifical "Cor Unum" (O singură inimă), o instituţie de caritate creată în 1971, în timpul pontificatului Papei Paul al VI-lea.

Într-un mesaj de condoleanţe transmis Arhiepiscopiei din Buenos Aires, dat publicităţii joi de către Vatican, Papa Francisc s-a declarat "profund îndurerat" pentru victimele şi pagubele din ţara sa natală.

După aceste inundaţii, în urma cărora au fost date dispărute alte aproximativ 20 de persoane în La Plata, iar alte opt persoane au murit la Buenos Aires, populaţia şi ONG-urile au început să se organizeze, vineri, pentru a le veni în ajutor sinistraţilor.

Una dintre zonele cele mai afectate din La Plata se află pe Bulevardul 53, în apropierea Catedralei, o porţiune a acestuia fiind numită "Papa Francisc", după aproape două săptămâni de la alegerea sa, pe 13 martie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO