Papalekas, care a investit în timpul crizei în imobiliare, ajunge la un portofoliu de un miliard de euro în România

Compania Globalworth, controlată de omul afaceri Ioannis Papalekas, avea la sfârşitul lui 2014 un portofoliu de proprietăţi cu o valoare de 600 de milioane de euro. Cu patru noi proiecte în curs de dezvoltare, compania se aşteaptă să ajungă la un portofoliu cu o valoare de peste un miliard de euro. 
Andrada Ghira - lun, 16 feb. 2015, 10:29
Papalekas, care a investit în timpul crizei în imobiliare, ajunge la un portofoliu de un miliard de euro în România

După ce a cumpărat trei clădiri de birouri la sfârşitul lui 2014, Globalworth este în proces de due-diligence pentru achiziţia a două proprietăţi. Este vorba de un teren de 28.000 de mp, evaluat la 30,5 milioane de euro, dar şi o clădire de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 8.800 mp, evaluată la 13,2 milioane de euro, se arată în cel mai recent raport financiar al companiei. Ambele proiprietăţi se află în Bucureşti.

Globalworth are în curs de dezvoltare două proiecte imobiliare: Bucharest One şi prima fază a proiectului Globalworth Campus, care la finalizarea în ultimul trimestru al acestui an, respctiv prima jumătate a anului viitor, vor aduce pe piaţă un stoc de 107.000 mp de noi spaţii de birouri.

Lucrările la clădirea de birouri Bucharest One, care este dezvoltată pe un teren din imediata apropiere a centrului comercial Promenada, au avansat până la etajul cinci. Pentru prima prima fază din Globalworth Campus, compania este în procesul final de licitaţie a constructorului general, iar lucrările vor începe în primul trimestrul al acestui an, se mai arată în raportul financiar.

Recent, compania a început şi dezvoltarea pe terenul de 2,434 mp de pe strada Gara Herăstrău. Terenul a fost cumpărat cu 4 milioane de euro în decembrie 2014 şi are toate avizele necesare construcţiei. Terenul este situat în apropiere de clădirea de birouri Green Court A, cumpărată tot de Globalworth la sfârşitul anului trecut, şi la 200 de m de Nusco Tower, achiziţionată tot de Globalworth, şi de Bucharest One. Clădirea va fi finalizată în primele trei luni ale lui 2016 şi avea o suprafaţă închiriabilă de 11.000 mp.

Continental şi Elster se extind la Timişoara

În plus, compania mai dezvoltă două noi spaţii de depozitare în cadrul proiectului logistic TAP din Timişoara, care sunt pre-închiriate de Continental şi Elster. Aceste noi spaţii vor fi finalizate la sfârşitul primei jumătăţi a acestui an. Noile depozite vor creşte suprafaţa totală oferită de TAP cu 54.500 mp şi va avea în total 81.950 mp. Chiriaşii Valeo, Continetal şi Elster au opţiunea de a se extinde în acest proiect, ceea ce ar putea face din proiectul TAP unul dintre cele mai mari din ţară, cu un total de 124.286 mp.

Valorea proiectelor aflate în dezvoltare este de 121,2 milioane de euro, iar la finalizare vor oferi o suprafaţă de 244.000 mp de spaţii logistice şi de birouri, cu o valoare de 442.9 milioane de euro, la sârşitul lui 2014.

Achiziţie cu circuit închis

Globalworth deţine terenuri în două locaţii prime din Bucureşti pentru noi dezvoltări, care reprezintă oportunităţi pentru proiecte de birouri sau mixte. Compania se află în discuţii cu potenţiali chiriaşi. În decembrie 2014, Globalworth a cumpărat de la Aserat SA, un teren pe strada Luterană, pentru care a plătit 7,3 milioane de euro şi are în total două terenuri de 9,747, mp, evaluat ela 18,1 milioane de euro. În spatele Aserat SA se află offshore-urile Risunam Enterprises şi Malanis Holdings şi este administrată de unul dintre partenerii lui Ioannis Papalekas, Adrian Dănoiu. 

La finalizarea proiectelor în curs de dezvoltare, compania se aşteaptă ca valoarea portofoliului să depăşescă un miliard de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele sale facilităţi de export la nivel mondial, urmând să producă anual......
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...