1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Parcare de 122 milioane de euro în Piaţa Dorobanţi din Capitală, construită prin concesiune pe 49 de ani

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat marţi procedura de atribuire a unui contract de concesiune pentru lucrări la Parcaj subteran Piaţa Dorobanţi. Contractul are a valoare estimată la 582 milioane de lei (122 milioane de euro) şi o durată maximă de 588 de luni (49 de ani). Investitorul privat va asigura integral finanţarea pentru proiect.

14 mai, 2019 | ECONOMICA.net

"Autoritatea contractantă are în vedere realizarea obiectivului de investiţii „Parcaj subteran Piaţa Dorobanţi" prin încheierea unui contract de concesiune de lucrări cu un investitor privat care să asigure proiectarea, finanţarea, construcţia şi exploatarea parcajului subteran", se arată în anunţul PMB publicat pe platforma de achiziţii publice SICAP.

Parcajul subteran va avea un număr de minim 283 locuri, plasate pe două nivele subterane. Contractul de concesiune de lucrări este contractul prin intermediul căruia contractantul, în calitate de Concesionar, primeşte dreptul de a exploata rezultatul lucrărilor executate, preluând astfel şi cea mai mare parte din riscurile aferente realizării şi exploatării lucrărilor respective.

Concesionarul va avea dreptul de a încasa veniturile rezultate din activitatea de parcare subterană cât şi din posibile activităţi suplimentare desfăşurate în incinta parcajului (publicitate, activităţi comerciale, servicii etc.) cu condiţia îndeplinirii cerinţelor legale privind desfăşurarea acestor activităţi.

Pe parcursul derulării contractului de concesiune de lucrări pentru realizarea "Parcaj subteran Piaţa Dorobanţi", Municipiul Bucureşti nu va contribui financiar la realizarea proiectului.

PMB va primi în schimb o redevenţă care poate fi stabilităa la valoarea cea mai mare dintre: valoarea rezultată din aplicarea procentului de 1,5% asupra veniturilor de orice natură încasate din exploatarea parcajului; şi valoarea plafonului minim al redevenţei stabilite la 116.250 lei, actualizată anual conform metodologiei prezentate în cadrul documentaţiei de atribuire.

Durata maximă a contractului este de 588 de luni (maxim 24 luni proiectare şi executie, maxim 564 luni pentru operare investiţie). 

Tot prin concesiune ar urma să fie construită şi o parcare subterană în zona Parcului Cişmigiu, în Piaţa Walter Mărăcineanu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO