1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

News

Parcul eolian Fântânele-Cogealac a intrat în exploatare

Ultima dintre cele 240 de turbine eoliene din Parcurile eoliene Fântânele-Cogealac a fost conectată la sistemul naţional de distribuţie al energiei electrice, a declarat vineri, la Drobeta Turnu Severin, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Grupului CEZ, Angelica Barbu.

23 noi, 2012 | Agerpres

Potrivit sursei citate, capacitatea totală instalată a echipamentelor de producere a energiei electrice în cel mai mare parc eolian continental din Europa este de 600 MW, acesta putând să asigure în fiecare an energia electrică necesară pentru peste un milion de gospodării din România.

'Prima turbină a intrat în exploatare la 1 iunie 2010. Ultima a fost conectată la reţea la mai puţin de doi ani. În perioada dintre cele două evenimente, parcul eolian a generat deja 1.646 TWh energie electrică', a precizat Barbu.

În context, reprezentanta CEZ Distribuţie a mai arătat că pentru rentabilizarea investiţiei se foloseşte o tehnologie de ultimă generaţie a turbinelor eoliene care asigură eficienţă şi siguranţă ridicate într-o gamă largă de condiţii meteo, mărind semnificativ capacitatea de producţie a Parcului eolian Fântânele-Cogealac.

La rândul său, managerul proiectului, Ondrej Safar, a arătat că Grupul CEZ a achiziţionat proiectul pentru construirea Parcului eolian Fântânele-Cogealac de la Continental Wind Partners LLC în august 2008, investiţia totală a Grupului CEZ ajungând la 1.1 miliarde de euro (aproximativ 27 miliarde de coroane ceheşti), puţin după primele trei trimestre ale anului 2012, parcul respectiv a contribuit cu un miliard de coroane ceheşti la rezultatele financiare totale ale Grupului CEZ pentru perioada menţionată.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO