Părintele Loganului pregăteşte o maşină de 5.000 de euro

Grupul Renault-Nissan pregăteşte o maşină ultra low-cost care va avea un preţ de aproximativ 5.000 de euro. Alianţa  vrea să atace piaţa din India cu acest model. La proiect, lucrează Gerard Detourbet, specialistul low-cost al francezilor care s-a ocupat de toată gama Dacia. Maşina va ieşi pe piaţă în 2014.
George Bica - mar, 18 dec. 2012, 07:57
Părintele Loganului pregăteşte o maşină de 5.000 de euro

Maşina va concura cu QQ de la Chery, Maruti 800 produs de Suzuki pentru piaţa din India, Hyundai Eon şi Nano – Tata Motors. Astfel, Renault-Nissan vrea să câştige cotă de piaţă departe de vechiul continent în faţa altor constructori auto care sunt deja bine aşezaţi pe pieţele din Orient, scrie Reuters. Modelul ultra low-cost ar putea ajunge şi pe alte pieţe, precum Rusia sau America de Sud.

Încă nu se ştie sub ce brand va fi comercializată maşina de 5.000 de euro. Producătorul auto nipon Nissan, la care Renault deţine o participaţie de 43,4%, a anunţat acum câteva luni că intenţionează să relanseze marca Datsun, iar compania speră să stabilească noi minime în privinţa preţului.

Nissan a spus că are în plan să ofere şase modele Datsun, aşteptate pentru începutul anului 2014, la preţuri care nu vor fi depăşite decât de câţiva producători specializaţi în modele mici din China şi India, a declarat şeful alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn.

Anul lansării va fi 2014. Anul acesta, presa de specialitate a speculat că tot în 2014 va fi lansat şi cel mai mic model Dacia care se va numi Citadine sau Towny care va avea un preţ de aproximativ 5.000 de  euro.

Gerard Detourbet, cel care este responssabil pentru toată gama entry de la Dacia, de la Logan la Lodgy, s-a mutat în acest an la Chennai, India pentru a se ocupa de acest proiect.

Şi Volkwagen pregăteşte o maşină de 5.000 de euro

Nemţii se mişcă repede şi au anunţat deja un proiect pentru o maşină ieftină care va fi lansată pe pieţele emergente. Nu se ştie încă dacă modelul va fi comercializat sub marca Volkswagen.

„În India, Polo şi Vento se vând la doar 7.000 euro. Pentru China, avem în plan un automobil cu un preţ mai mic de 7.000 euro de dimensiunile lui Seat Toledo. Acest segment al maşinilor ieftine, cu preţuri între 5.000 şi 7.000 euro reprezintă o provocare pentru noi”, a declarat pentru publicaţia Auto Motor und Sport Ulrich Hackenberg, şeful departamentului de cercetare şi dezvoltare şi membru în Consiliul de Administraţie al grupului Volkswagen.

Oficialul Volkswagen  a spus că încă nu s-a hotărât dacă automobilele low-cost vor fi construite în parteneriat cu un producător chinez, dar cert este că nu va fi vorba despre maşini de mici diimensiuni.

„Pe pieţele emergente, pentru a caştiga cotă de piaţă, maşina trebuie să fie spaţioasă şi ieftină decât pe pieţele dezvoltate. Nu putem paria pe o maşină de mici dimensiuni”, a explicat Hackenberg.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...