1EUR = 4.8359 RON

Companii

Parisul a informat Tokyo că vrea integrarea Renault şi Nissan, cel mai probabil într-un holding

O delegaţie a guvernului francez a informat guvernul de la Tokyo că doreşte integrarea Renault şi Nissan, cel mai probabil într-o companie holding, a relatat duminică publicaţia japoneză de afaceri Nikkei, citată de Reuters, și preluată de News.ro.

20 ian, 2019 | News.ro

Delegaţia, din care a făcut parte un reprezentant al guvernului francez în conducerea Renault, Martin Vial, mai vrea să numească viitorul preşedinte al Nissan, potrivit informaţiei.

Reprezentanţii Nissan nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Fostul preşedinte al Nissan, Carlos Ghosn, arestat şi reţinut la Tokyo din 19 noiembrie, a fost inculpat în Japonia pentru subevaluarea veniturilor pe parcursul a opt ani, până în martie 2018, şi pentru transferarea temporată la Nissan a pierderilor din investiţiile personale , în timpul crizei financiare globale. Ghosn a negat acuzaţiile.

Guvernul francez a solicitat Renault să organizeze în următoare zile o şedinţă a consiliului de administraţie, pentru înlocuirea lui Ghosn.

Ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, a afirmat într-un interviu publicat duminică faptul că directorul general al Michelin, Jean-Dominique Senard, ar putea fi o opţiune bună pentru conducerea Renault.

"Statul francez va avea un cuvânt de spus, în calitate de acţionar. Ce vă pot spune este că Jean-Dominique Senard are competenţe recunoscute în industria auto", a afirmat Le Maire în interviul acordat publicaţiei franceze Journal du Dimanche.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO