1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Parlament: Votul pentru validarea lui Săftoiu ca PDG al SRTv nu a avut loc din lipsă de cvorum

Votul pentru validarea în funcţia de preşedinte - director general al Societăţii Române de Televiziune a lui Claudiu Săftoiu nu a fost posibil marţi deoarece Parlamentul nu a avut cvorumul necesar.

09 oct, 2012 | Mediafax

Preşedintele de şedinţă, Valeriu Zgonea, a suspendat şedinţa de plen comun, după ce a constatat lipsa cvorumului, şi a anunţat că au fost convocate Birourile permanente reunite pentru luni la ora 13,30.

"Toată lumea este îngrijorată de soarta Televiziunii Române, dar din partea unora sunt simple declaraţii politice, pentru că, dacă vă uitaţi în sală, din partea grupurilor parlamentare PDL nu sunt decât şapte deputaţi şi senatori. Cu alte cuvinte, pe dumnealor nu îi interesează soarta televiziunii. În acelaşi timp, noi trebuie să respectăm procedurile parlamentare prevăzute în regulamente şi Constituţie, pentru că, după consultarea cu secretarii de şedinţă, nu există cvorumul necesar pentru a trece la vot. Vom propune Birourilor permanente ale celor două Camere ca primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei comune de luni să fie înscrisă validarea preşedintelui Consiliului de Administraţie al Televiziunii Române", a spus viceliderul grupului PNL de la Cameră, Eugen Nicolăescu, de la tribuna Parlamentului.

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune l-a ales marţi pe Claudiu Săftoiu, reprezentantul PNL în CA, în funcţia de preşedinte - director general al postului public.

Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au avizat favorabil numirea lui Claudiu Săftoiu în fruntea Televiziunii Române, cu majoritate de voturi, decizia finală urmând să o ia plenul comun al Legislativului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO