1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Extern

Parlamentarii bulgari şi-au îngheţat salariile la nivelul din anul 2009

Parlamentul bulgar a adoptat miercuri o decizie prin care salariile deputaţilor sunt îngheţate la nivelul din anul 2009. Propunerea preşedintelui legislativului, Mihail Mikov, a fost sprijinită de 216 de parlamentari, doar un singur vot fiind "împotrivă". 

05 iun, 2013 | Agerpres

Mihail Mikov a precizat că această măsură de solidaritate cu cetăţenii afectaţi de criză va fi valabilă până la sfârşitul anului.

În mod normal, salariile parlamentarilor ar trebui să crească împreună cu creşterea salariului mediu din ţară, dar în ultimii patru ani acest lucru nu s-a întâmplat pentru că şi legislativul precedent a adoptat o decizie pentru îngheţarea veniturilor parlamentarilor în semn de solidaritate. Astfel, un parlamentar bulgar primeşte în jur de 2.200 leva ( circa 1.100 euro) pe lună. Chiar şi aşa, salariul unui deputat este de circa 2,5 de ori mai mult decât salariul mediu din Bulgaria, care se cifrează la mai puţin de 400 euro pe lună.

Îngheţarea salariilor deputaţilor înseamnă că şi cele ale şefului statului, miniştrilor, procurorului general şi ale altor înalţi oficiali vor rămâne neschimbate până la sfârşitul anului. Potrivit serviciului Eurostat, Bulgaria este ţară cu cele mai mici salarii din UE şi va rămâne în această poziţie chiar şi după aderarea Croaţiei la 1 iulie 2013.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO