Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Televiziunii Române din perioada 2017 – 2019. Conducerea SRTV a fost demisă

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019.
AGERPRES - mar, 11 mai 2021, 18:05
Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Televiziunii Române din perioada 2017 - 2019. Conducerea SRTV a fost demisă

S-au înregistrat 142 de voturi pentru şi 239 de voturi împotrivă la Raportul pe 2019, 144 de voturi pentru, 242 împotrivă şi o abţinere la cel pe anul 2018 şi 141 de voturi pentru, 247 împotrivă şi două abţineri la raportul pe 2017.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a precizat că respingerea rapoartelor atrage demiterea de drept a Consiliului de administraţie al televiziunii publice.

„Ca urmare, Consiliul de administraţie al televiziunii publice a fost demis. (…) Parlamentul numeşte un preşedinte interimar cu un mandat bine definit pe o perioadă de 6 luni”, a spus Dragu.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a propus suplimentarea ordinii de zi pentru propunerile pentru funcţia de preşedinte interimar al Televiziunii publice.

Citește și: Parlamentul a respins rapoartele de activitate pe trei ani ale SRR. Conducerea a fost demisă (economica.net)

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a atras atenţia că Birourile permanente reunite trebuie să sesizeze cele două comisii de cultură pentru a audia persoanele care vor candida la această funcţie, iar Gabriel Andronache a precizat că, după discutarea şi a rapoartelor de activitate ale Societăţii de Radiodifuziune, se vor întruni Birourile permanente pentru această procedură.

În 8 aprilie, comisiile parlamentare de cultură au dat un aviz de respingere pentru aceste rapoarte.

Comisiile parlamentare pentru cultură se vor reuni, marţi, la ora 19,00, pentru audierea candidaţilor pentru funcţiile de director general interimar la Societăţile Române de Televiziune şi Radiodifuziune, urmând ca aceştia să fie supuşi votului plenul Parlamentului la ora 19,30, au decis Birourile permanente reunite.

La propunerea comisiilor permanente de specialitate, Parlamentul urmează să numească un director general interimar la SRR, respectiv la SRTv cu un mandat de 6 luni.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...