Grecia: Parlamentul adoptă planul multianual de austeritate

Premierul elen, Antonis Samaras, a reuşit să mobilizeze suficient sprijin în parlamentul de la Atena pentru aprobarea unui pachet de măsuri de austeritate necesare pentru deblocarea fondurilor de la creditorii externi, potrivit Bloomberg.
Economica.net - joi, 08 nov. 2012, 07:42
Grecia: Parlamentul adoptă planul multianual de austeritate

Legea vizând reduceri de pensii, salarii şi beneficii a fost aprobată cu voturile a 153 din cei 300 de membri ai parlamentului.

Votul a afectat puternic coaliţia de guvernare. Partidul lui Samaras, Noua Democraţie a exclus un parlamentar care nu a susţinut legea, în timp ce PASOK, partid membru în coaliţia care susţine guvernul, a exclus din acelaşi motiv 6 parlamentari după vot.

„Grecia a făcut un pas mare, decisiv şi pozitiv. Votul a fost o condiţie pentru a crea locuri de muncă pentru copii noştri, pentru ca toată Grecia să vadă zile mai bune. Următorul pas este bugetul, dar şi acesta va progresa bine”, a declarat Samaras într-un comunicat.

Înainte de vot, coaliţia de guvernare, Noua Democraţie, PASOK şi Stânga Democrată, aveau împreună susţinerea a 175 de parlamentari.

Legea aprobată în parlament creşte vârsta de pensionare cu doi ani, la 67 de ani, taie pensiile şi salariile pentru a doua oară în acest an. Pe lângă aprobarea acestei legi, Grecia trebuie să voteze şi bugetul pe anul următor pentru a debloca o tranşă de 31 de miliarde de euro de la creditorii externi, necesară ca statul să evite colapsul financiar.

Te-ar mai putea interesa și
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Ciprian Ciucu: Lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar nu sunt la nivelul la care mă aşteptam
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară că lucrările de la Prelungirea Ghencea au avansat, dar că acestea nu sunt la nivelul la care se aştepta, menţionând în acest sens că "nu există......
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi mai gravă
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi ...
Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea ...
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri”
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate ...
În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase ...
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor ...